De Beentjes van Sint-Hildegard

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Jan (Herman Finkers) is 35 jaar getrouwd met Gedda (Johanna ter Steege). Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen.

Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

In de nieuwe, vrijwel volledig Twentstalige film van Johan Nijenhuis is de vraag hoeveel liefde eigenlijk te veel is en hoeveel vrijheid jij en je partner willen én nodig hebben. Herman Finkers die niet alleen zijn bioscoopdebuut maakt en de hoofdrol speelt, schreef ook het scenario van deze tragikomische film.

Premiere

Op 10 februari is in Tuschinski in Amsterdam de première van De Beentjes van Sint Hildegard. De film is op 12 februari voor het eerst te zien in de streek waarin de film zich afspeelt: Twente. In de Enschedese bioscoop Kinepolis.

Vanaf 13 februari is de film voor iedereen te bezichtigen in de Nederlandse bioscopen.

Bekijk hier het programma met locatie, data en tijden.

Crew

De crew bestaat volledig uit Twents sprekende acteurs. „Maar het eerste doel is overigens niet een Twentse film te maken, maar een goede film die landelijk werkt”, zei regisseur Johan Nijenhuis eerder.

Wanneer
  • 13 feb - 24 mei 2020
    • dagelijks | - uur
LOCATIE
Deel dit evenement met je vrienden
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Twente Marketing.
Zoek advies!