Muzikale voorstelling met prachtige piano muziek

Piano concert door George Wink

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

George Wink groeide op in een muzikaal gezin. Zijn vader is een gedreven pianist en al snel sloeg de muzikale vonk over. George kreeg zijn eerste pianolessen op 5 jarige leeftijd.

Na zijn middelbare schoolopleiding ging hij studeren aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle (Artez) bij Nelleke Geesink. Na enkele jaren besloot George zijn studie voort te zetten bij Ronald Brautigam aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Tijdens zijn studie in Amsterdam volgde hij masterclasses bij o.a. Stephen Bishop Kovacevich. In 1992 is George geslaagd voor het eindexamen uitvoerend musicus (tegenwoordig de masteropleiding) in Amsterdam. In 1997 werd George uitgenodigd door collega pianist Jan Vayne voor een concertreeks, waarin zij beiden improviserend optraden in diverse Nederlandse theaters. In 1998 werd George huispianist in het AVRO tv programma “Karel” (Karel van de Graaf). In dit programma verzorgde George piano improvisaties rondom de gasten in dat programma. In 1998 verscheen ook de soundtrack voor de KRO TV serie “Wij Alexander”, waarop George de pianosolo’s speelt. Deze CD is opgenomen met o.a. Huub van der Lubbe (de Dijk) en het Radio Symphonie Orkest o.l.v. Jurre Haanstra.

In 2014 heeft hij solistische medewerking verleend aan de EP “Découpage” van het Zwolse Seven League Beats. Hieronder vind u een voorproefje van George Wink. http://www.stiltebezinningscentrum.nl/wp-content/uploads/2019/12/Chopin-etude-opus-25-no-12.mp3?_=1

Wanneer
  • -
Prijzen
gratis Entreeprijs

vrije gift

meer informatie
LOCATIE
Deel dit evenement met je vrienden
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Salland Marketing.
Zoek advies!