Workshop

Zomerschool Kunstschool Alding

Voor het vierde achtereenvolgende jaar organiseert KUNSTSCHOOL ALDING uit Tubbergen voor kinderen in de basisschoolleeftijd een zomerschool op maandag en woensdag.

Blijft u met uw kinderen in en rond huis tijdens de basisschoolvakantie? Heeft u een kind dat:

  • Houdt van natuur en avontuur?
  • Van ontdekken en experimenteren?
  • Maar ook van tekenen, boetseren, timmeren, schilderen, schrijven, puzzelen?
  • Niet bang is om vies te worden?
  • Tussen de 8 en 12 jaar is?

Dan is ZOMERSCHOOL bij KUNSTSCHOOL ALDING echt iets voor uw kind!

Wanneer is de zomerschool?

Elke maandag en woensdag in de basisschoolvakantie van 9.00 uur tot 16.00 uur zijn kinderen welkom.

De data zijn: 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 en 29 juli. En 3, 5, 10 en 12 augustus

Wat is het programma?

Op de ochtend gaan we op ontdekkingstocht in de natuur. Dit kan in de omgeving van de kunstschool en in de bossen van landgoed Herinckhave naast de kunstschool. We leren vogels en vogelgeluiden herkennen, hutten bouwen, bomen beklimmen, schat zoeken, kaartlezen, speuren en luisteren.

Als we van al dat onderzoeken en bewegen in de buitenlucht honger hebben gekregen, maken we samen een lekkere lunch. Na de lunch gaan we als echte kunstenaars in het atelier ALDING zelf aan de slag.

Elke middag werken we met een ander beeldend materiaal.

Dit kan klei, verf, papier, inkt, hout, textiel zijn, maar ook van alles zijn wat uit het bos is verzameld. Kinderen geven hun eigen ideeën vorm en begeleider Ine helpt daarbij.

Steeds sluit het beeldend werken aan bij het natuuronderwerp van de ochtend. Zo wordt de ene keer een vlinder geschilderd en op een andere dag een vogel van klei of een eigen vlieger, een dromenvanger van zelf gevonden vogelveren gemaakt of een eigen T shirt gekleurd. Elke dag werken we aan een ander thema met verschillende bosactiviteiten en beeldende technieken. Elke dag wordt afgesloten met een verhaaltje over de belevenissen in het zelfgemaakte dagboek. Natuurlijk mogen alle eigen gemaakte producten en schatten mee naar huis!

Kosten

De onkosten van één volledig verzorgde dag inclusief alle beeldende materialen, eten, drinken, versnapering, fruit zijn €50.
- Bij deelname aan meer dagen wordt korting gegeven van €5 per dag
- Een knipkaart van 5x voor €200,- kan ook een optie zijn

Per dag kunnen maximaal 5 kinderen meedoen en minimaal 3 kinderen, zodat de persoonlijke aandacht en afstand gewaarborgd blijft. Dus wees er snel bij! Opgeven kan via de website onder de link 'contact', of mail naar ineheerink@hotmail.com of telefonisch op nummer 06 8321 9876

Natuurlijk gelden de coronamaatregelen

Wanneer

6 jul - 12 aug 2020
  • elke maandag: - uur
  • elke woensdag: - uur

Prijzen

Deelnameprijs
€ 50,00

Voor een volledige dag. Inclusief alle beeldende materialen, eten, drinken, versnapering en fruit.