Beeldend kunstproject in Nederland en Duitsland

Nooit weer, nie wieder

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Nederlandse en Duitse kunstenaars hebben 60 banners ontworpen passend bij het thema Nooit weer, Nie wieder. Deze banners worden op vier locaties in Nederland en Duitsland opgesteld en zijn vrij te bezichtigen.

De titel Nooit Weer, Nie Wieder (op basis van een soortgelijk billboard-project in 1995) is als thema inhoudelijk richtinggevend geweest voor een oproep aan Nederlandse en Duitse professionele beeldend kunstenaars om daaraan gerelateerd een schetsontwerp voor een banner in te dienen.

Uit 92 schetsontwerpen zijn 60 ontwerpen gekozen die uitgewerkt worden door de kunstenaar. Deze banners komen, opgesteld in vijf driehoeken per locatie, te staan op vier locaties in de publieke ruimte in Nederland en Duitsland in maanden september en oktober en zijn vrij te bezichtigen op de volgende locaties:

  • Tegenover Het Witte Paard, Hengelosestraat, Delden (NL)
  • Naast het Ariënshuis, Gronausestraat, Glanerbrug (NL)
  • Salinenpark-Kloster Bentlage, Salinenstraẞe, Rheine (D)
  • Stadtpark, Am Stadtpark, Vreden (D)

De banners van kunstenaars uit Nederland en Duitsland tonen een het thema in een rijk gevarieerde beeldtaal van tekeningen, schilderijen, collages, grafiek, analoge en ditiale foto's en fotomontages, geprint op bisonyl in het formaat 3.38x1.74 meter. Rechtstreeks aan WO II gerelateerde symbolen komen voor, bestaande iconische beelden worden hergebruikt en naar het heden vertaald, emoticons spelen een rol, op talloze manieren wordt de kijker aangesproken en geraakt door de diversiteit aan uitingen en veelzijdige benadering van NOOIT WEER / NIE WIEDER.

Het project NOOIT WEER / NIE WIEDER wordt mogelijk gemaakt door het INTERREG V A-Programma Deutschland Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU).

Foto: werk van Edwin Bosch uit Amsterdam

Wanneer
  • 1 sep - 1 nov 2020
    • dagelijks
meer informatie
LOCATIE
Deel dit evenement met je vrienden
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door HofMarketing.
Zoek advies!