Allerlei activiteiten rondom het thema licht.

Herfstvakantie in de Museumfabriek

Overal om ons heen is licht. Natuurlijk en gemaakt licht. Zonder licht kunnen we niet, maar wat is het eigenlijk, waar komt het vandaan en wat kan je er allemaal mee?

Deze herfstvakantie kan je in De Museumfabriek spelen met licht! Met je zaklamp kan je op zoek naar ontsnapte insecten, voor museumbewaker spelen, uilen spotten en ontdek je hoe je oma als kind haar huis verlichtte.

In de Makerspace van het museum kan je zelf aan de slag. Je kan er lampionnen maken van blik, glas of oude cd’s. Maak je eigen lichtbak om als nachtlampje of onderzoekstafel te gebruiken om je eigen gevonden schatten te bekijken.

Op vrijdagavond 22 oktober kan je het museum in de avond bezoeken. Er zijn de hele avond allerlei activiteiten. Zo komt De Lichtbende deze avond met hun theatershow Fly me to the moon, een hedendaags sprookje over liefde, verdriet en strijd in een bijzondere vertelvorm. Het volledige programma en alle activiteiten die plaats gedurende deze vrijdagavond vindt je op pagina van de Lichtfabriek XL.

Wanneer

-