Proef het echte Twente

Streekmarkt Twente

Zaterdag 5 juni is het weer zover: de Streekmarkt Twente. Een unieke markt met mooie producten van omliggende boerderijen. Slenter langs de kramen en proef van alles!

Aardbeien worden niet voor niets zomerkoninkjes genoemd. Ze zijn caloriearm, bevatten heel veel gezonde stoffen maar bovenal, ze zijn gewoon lekker!

Soms zien ze er mooi glimmend uit, maar smaken ze niet zoals we ons dat voorstellen. Veel aardbeiplanten moeten te veel kilo's produceren die er mooi uitzien en heel lang bewaard kunnen worden. Prima, tot je ze proeft!

Oold Bleank
Bij de fruitboerderij worden nog pure aardbeien geteeld die echt naar aardbei smaken. De plant groeit wat langzamer en levert minder aardbeien maar het resultaat is geweldig, gezonder en beter van smaak kan haast niet. Dit is echt fruit van dichtbij en hoeft niet gedurende het transport te rijpen. Tijdens de streekmarkt op zaterdag 5 juni kun je ze proeven en kopen.

Sterrekok Lucas maakt cocktails van cider, vlierbloesem en aardbeien maar ook van aardbeien met bier. Ook voor kinderen heeft hij iets speciaals. Bovendien is er overheerlijke aardbeientaart te koop. Wil je straks aardbeien uit eigen tuin en diverse soorten kruiden kunnen plukken?

De Vlo
Kruidenhuis De Vlo verkoopt biologisch geteelde plantjes, uit eigen tuin. De Veldhoevekip zal een aantal maanden niet aanwezig zijn. Zuuver zal zorgen voor voldoende, echt biologische kipproducten.

Kom zaterdag 5 juni naar Delden, geniet van pure producten……… de smaak van Twente!

Over de Streekmarkt Twente
De markten in 2021 zijn als volgt gepland: 5 juni, 3 juli, 7 aug, 4 sept, 2 okt, 6 nov, 4 dec.

De Streekmarkt is zeer gewild en veel bezoekers maken er een dagje uit in Delden van. Een dagje in het historische centrum van Delden met het bezoeken van winkels, galerieën en restaurants. De Streekmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Streekmarkt Twente.

Wanneer

-