Proef het echte Twente

Streekmarkt Twente

Zaterdag 2 oktober is het weer zover: de Streekmarkt Twente. Een unieke markt met mooie producten van omliggende boerderijen. Slenter langs de kramen en proef van alles!

Tuurlijk, een pasta eten in de zomer aan de Toscaanse kust is niet verkeerd, maar hoe lekker is het ook om thuis te komen, in een warm huis, waar een echte Hollandse stamppot voor je klaar staat! Of een pomppoensoep waar de stoom nog vanaf komt?

De herfst heeft de lekkerste seizoen gerechten: stoofpeertjes, draadjesvlees en als toetje een verse warme appeltaart. Op de Streekmarkt Twente vind je alle ingrediënten om zelf te gaan koken, maar ook …… echte appeltaart!

Nieuw op de streekmarkt is de Twentse zoete aardappel, de bataat, van de familie Stokkers. Heerlijk om te roosteren in de oven, als patatjes of pure bij een mals stukje vlees, bv. wild. Een echte topper voor de komende feestdagen!

Nieuw zijn ook de bio-eieren van Hedeveld uit Hertme. Proef de smaak van puur bij René en Rian Jannink-Schabbink.

Zaterdag 2 oktober zal ook de Twentse sapmobiel aanwezig zijn. Heb je een flinke kruiwagen (circa 50-75 kg) appels of peren uit eigen boomgaard en wil je lang genieten van puur appelsap, meld je dan aan voor de fruitpersdag via info@twentsesapmobiel.nl of 06-83452686. Dit is Twente gezond, op de Streekmarkt Twente.

Over de Streekmarkt Twente
De markten in 2021 zijn als volgt gepland: 6 nov, 4 dec.

De Streekmarkt is zeer gewild en veel bezoekers maken er een dagje uit in Delden van. Een dagje in het historische centrum van Delden met het bezoeken van winkels, galerieën en restaurants. De Streekmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Streekmarkt Twente.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis