Kunst & cultuur

Najaarsstoomdag

Op de Najaarsstoomdag komen alle rijvaardige stoomlocomotieven van Museum Buurtspoorweg in actie. De dienstregeling is extra uitgebreid.

! Voorlopig programma, definitieve volgt.

Maar liefst 8 keer rijden de stoomlocomotieven tussen Haaksbergen en Boekelo. De eerste trein vertrekt om 10.20 uur en de laatste trein vanaf station Boekelo vertrekt om 18.00 uur. Opstappen kan vandaag op station Haaksbergen én Boekelo.

De dienstregeling

Te zien vandaag

Naast een rit in de stoomtrein is er van alles te zien op beide de stations. Diverse stoommachines en een bijzondere collectie blikken vrachtwagens zijn te bewonderen op station Haaksbergen, in de museumloods op station Boekelo staan verschillende modelbanen opgesteld.

Tijdreizigers

Tijdens je rit in de trein kan je zomaar naast een reiziger uit het verleden zitten. In hun prachtige Victoriaanse kledingcreaties en sieraden in stijl, zoals opvallende horloges, klokken, tandwielen, kettingen en sleuteltjes laten de Tijdreizigers zich graag bewonderen. Bijzonder om te zien!

Voorbereid naar Museum Buurtspoorweg

Met het versoepelen van de Corona-maatregelen vervalt de 1,5 meter maatregel. Dat betekent onder andere dat iedereen weer een eigen plekje mag zoeken in de trein en niet meer persé met dezelfde trein heen en terug hoeft te reizen. Museum Buurtspoorweg is een doorstroomlocatie, het museum kan je zonder controle van de Corona Toegangspas bezoeken. Alleen in museumcafé De Goederenloods op station Haaksbergen kan naar de Corona Toegangspas gevraagd worden. Hoe het precies zit met alle huidige maatregelen, lees je op www.museumbuurtspoorweg.nl

Welkom bij het leukst stoomtreinmuseum van Oost-Nederland!

Vandaag ook in Haaksbergen en omgeving

Wanneer

-
-