Een weekend vol muziek!

Phion Live met Otto Tausk

Het tweede weekend van juni organiseert Phion een aantal concerten met diverse ensembles uit het orkest, soms de strijkers, soms de blazers, soms een mooie combinatie van die twee.

De ambiance is intiem en informeel met je eigen tafeltje als in een grand-café en de musici onder handbereik (wel op anderhalve meter natuurlijk). Alles is uiteraard corona-proof zodat je met een gerust hart de concerten kunt bezoeken. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.

Twee hoogtepunten uit het repertoire voor strijkorkest vullen dit concert onder leiding van chef-dirigent Otto Tausk. In zijn prachtige Idyll geeft Janáček ons een rondleiding door Tsjechië. Soms met zachte tinten, maar soms ook met felle kleuren toont hij het arcadische landschap van zijn geboorteland. Minstens even idyllisch is Apollon musagète van Stravinsky. Dansmuziek die met zijn homogene klank van strijkers de kunst van de god Apollo en zijn muzen in alle eenvoud verheerlijkt. Een ‘wit ballet’ noemde de componist het, dat door zijn serene klanken de muziek een subtiele tijdloosheid verleent.

Wanneer

-