Verbinding zoeken

Tweede zomerexpositie Blokzijl

Tweede zomertentoonstelling in de doopsgezinde kerk Blokzijl.
Van 18 t/m 30 augustus is er werk te bewonderen van Ankie Koopmans-de Vos, Hélène Derkx, Daniëlle Broekhuizen-Mazzola en Alie de Boer.
Te zien zijn assemblages, fotografie, beelden tot steengoed gebakken, textiel, papierobjecten, schilderijtjes en sieraden.

Tweede zomertentoonstelling in de doopsgezinde kerk Blokzijl. Van 18 t/m 30 augustus is er werk te bewonderen in “Het Lam”, een prachtige kerk, van Ankie Koopmans-de Vos, Hélène Derkx, Daniëlle Broekhuizen-Mazzola en Alie de Boer. Te zien zijn assemblages, fotografie, beelden tot steengoed gebakken, textiel, papierobjecten, schilderijtjes en sieraden. Ook deze kunstenaars hebben zich laten inspireren door het thema ‘verbinding zoeken’. Ankie Koopmans-de Vos haar werk is veelzijdig. Ze is gespecialiseerd in portretten, getekend en geschilderd. Maar hier laat ze werk zien van beelden tot steengoed gebakken. Hélène Derkx gebruikt textiel met een verleden. Zij bewerkt de stof met krijt, verf, druktechnieken of manipuleert de stof met hitte en vertelt zo een ander verhaal. Ze heeft een nieuwe techniek ontwikkeld die zij Filisme noemt. Daniëlle Broekhuizen-Mazzola maakt surrealistische schilderijen en papierobjecten geïnspireerd door het dagelijkse leven. Ook sieraden, die letterlijk verbonden worden door draad of zilverdraad. Alie de Boer haalt haar inspiratie uit alledaagse voorwerpen, afgedankt, verroest of in bepaalde staat van vergaan. Zij assembleert ze, soms samen met fotografie tot een nieuwe kwetsbare, mystieke werkelijkheid.

Deze tentoonstelling is te zien van 18 augustus t/m 30 augustus. De doopsgezinde kerk is te vinden op Breestraat 2, Blokzijl. Alle dagen open van 11.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie over de tweede expositie ‘verbinding zoeken’ kunt u contact opnemen met: Alie de Boer - telefoon: 06-10844147 – email: aliedeboerdoze@gmail.com

Wanneer

18 aug - 30 aug 2021
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis