Actief

Monumentenrun 2021

Wegens het succes van vorig jaar, dit jaar opnieuw: de Monumentenrun! Ren zo'n 10 kilometer langs diverse monumenten in gemeente Borne. Dat is sportief genieten van onze cultuur!

Onder de paraplu van de Heemkundevereniging heeft een werkgroep een hardlooproute uitgezet van zo’n 12 kilometer met als keerpunt het Spookhoes in Hertme. Start en finish zijn bij het Bussemakerhuis. Van daaruit loopt een deel langs de monumenten in het dorp, waarna de rondweg overgestoken wordt en de route langs onder meer Erve Bartelink, Weleveld, Rabo Scheele, Erve Aalderink en de vindplaats van mammoet Boris verder gaat.

De deelnemers starten in kleine groepjes van maximaal tien personen en leggen de route met begeleiding van een gids af. Het is de bedoeling dat deze gids bij monumenten wat achtergrondinformatie geeft. De groepen starten om het kwartier, we beginnen om 10 uur. Dit om te voorkomen dat lopers elkaar tegen komen in verband met corona. De loop is bedoeld voor de oudere jeugd en volwassenen.

Nieuw! Op de fiets

Dit jaar is het naast hardlopen, ook mogelijk om de tocht per fiets af te leggen. Het doel is om zoveel mogelijk verschillende leeftijdscategorieën te laten genieten van markante gebouwen in het buitengebied.

Aanmelden verplicht

Henk Passies heeft de recreatieve route uitgezet, die dus te fietsen en te lopen is! Het aanmelden voor de run of de fietstocht noodzakelijk via: info@fitmetpassie.nl

Deelname aan de run of fietstocht kost 10 euro. Dit is inclusief een kopje koffie/thee met iets lekkers en consumpties onderweg.

Wanneer

-

Prijzen

Deelnameprijs
€ 10,00

Inclusief kopje koffie of thee met lekkers en consumputies onderweg.