De Stad Verbeeldt gaat in gesprek met oud-werknemers van Harculo en hun verhalen beschrijven en verbeelden.

Verhalen van Harculo

De Stad Verbeeldt gaat op zoek naar de Verhalen van Harculo van oud-werknemers van Harculo. Op 31 oktober 2021 van 14.00 - 16.30 uur gaan Gertjan Aalders, voorzitter artistiek team, en Bert Janssen, lid artistiek team, in gesprek met Albert Veld, Jan Haanstra en Klaas Rietberg, drie oud-werknemers met mooie verhalen over de geschiedenis van Harculo en de transitie van de elektriciteitscentrale.

De IJsselcentrale Harculo bestaat al sinds 1955 en is inmiddels niet meer in gebruik. Er hebben veel werknemers gewerkt binnen deze centrale die een transitie rond elektriciteit in de loop der jaren heeft doorgemaakt. Momenteel ligt er een nieuwe gebiedsvisie voor dit gebied met nieuwe functies zoals wonen, culturele hotspot, sport, recreëren en werken. ENGIE heeft plannen om woningen te gaan bouwen en BOEi beheert het Magazijngebouw en het Dienstengebouw en verhuurt het aan bedrijven en instellingen. Daarnaast heeft Ronald Westerhuis het Koelwatergebouw gekocht en zal dit terugbrengen in de oude oorspronkelijke staat, maar dan wel met nieuwe functies, zoals horeca, expositieruimte, culturele hotspot. De Stad Verbeeldt gaat voor de tweede keer exposeren in Harculo en heeft dit gebied omarmt. De verhalen en cultuurhistorische waarde van de gebouwen worden komend jaar in beeld gebracht voor de expositie De Stad Verbeeldt.....weer! in 2022

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs Volwassenen
€ 12,50
Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)
€ 7,50

De entreeprijs is inclusief een bezoek aan de expositie Zilveren Camera, expositie Generation Z: what's next?, expositie Deltion College en expositie Fotoclub Zwolle. Studenten kunnen met hun studentenpas korting krijgen en betalen 7,50 euro per persoon. Na afloop wordt er een rondleiding verzorgd door Albert Veld, oud medewerker Harculo Zwolle.