Kunst & cultuur

Stadsgesprek 'Oog voor de ander' met fotograaf Ilvy Njiokiktjien over Co Housing

Ilvy Njiokiktjien, fotograaf, heeft een intieme serie gemaakt over Co Housing. De serie bestaat uit foto's van families, gezinnen die samen wonen, recreëren en werken in Nederland en België. Dit heeft zij in opdracht van de New York Times gedaan, die een publicatie hierover heeft gemaakt afgelopen maand.

Ilvy Njiokiktjien is een bekende fotograaf. In 2014 was zij Fotograaf des Vaderlands en regelmatig is zij te zien in Buitenhof bij de bespreking van een bijzondere actuele foto. Ilvy heeft afgelopen 2 jaar gezinnen en families gevolgd die met elkaar samen wonen, werken en leven. Dit levert prachtige intieme foto's op van twee- of driegeneraties in hun dagelijkse omgeving. Ilvy weet al geen ander dit tijdsbeeld vast te leggen. Voor de pauze neemt zij de deelnemers mee op haar fotografische zoektocht naar Co Housing. Na de pauze komt zij in gesprek met Adrienne Norman en Flora Madu, die beiden gewerkt hebben aan de foto opdracht Generation Z: what's next? die ook te zien is in Harculo. Het gesprek wordt geleid door Gertjan Aalders en Bert Janssen, voorzitter en lid artistiek team De Stad Verbeeldt.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs Volwassenen
€ 12,50
Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)
€ 7,50

De entreeprijs is inclusief bezoek expositie Zilveren Camera, expositie Generation Z: what's next?, expositie Deltion College, expositie Fotoclub Zwolle. Er wordt koffie/thee en frisdrank geschonken. Studenten kunnen met een studentenpas voor 7.50 euro zich inschrijven.