Veldtourtocht Helletocht 2021

De Helletocht voor mountainbikes doet zijn naam alle eer aan. Het parcours over het heuvelachtige terrein rond het dorp De Lutte ervaren de deelnemers als zwaar en op sommige trajecten van het terrein is het voor menigeen behoorlijk afzien.

Na afwezigheid i.v.m COVID-19 staat eindelijk de Helletocht weer op het programma. De toertocht wordt gehouden onder auspiciën van de NFTU. De landelijke wielerunie heeft de Lutter wedstrijd gekwalificeerd met twee sterren. Daarmee voldoet de organiserende wielerclub De Lutte aan een aantal voorwaarden en vastgestelde kwaliteitseisen.

AFSTANDEN

Deelnemers kunnen kiezen tussen de afstanden van 30, 45 en 55 kilometer.

De route is voorzien van single tracks en speciaal opengestelde paden. Onderweg is een pauze ingelast, waar de mountainbikers een versnapering wordt aangeboden. Om de veiligheid en een goed verloop van de toertocht te waarborgen dienen de rijders zich te houden aan de aanwijzingen van de organisatie en de geldende gedragsregels voor veldtoertochten.

Zondag 31 Oktober 2021 kan worden gestart tussen 08.30 en 10.00 bij de Sporthal de Luttermolen in De Lutte. Op deze locatie is voldoende parkeergelegenheid en is het eenvoudigste te bereiken vanaf de A1 afrit 31 direct aan de linkerkant.

Inschrijving

Inschrijving kan op de dag zelf en de kosten voor deelname zijn voor NTFU leden €4.- en overige €5.-. Er kan gebruik worden gemaakt van Scan en Go. De routes zijn volledig uitgepijld.

Technische ondersteuning Op de rustplaats is technische ondersteuning aanwezig.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 5,00

voor NFTU leden € 4,00