Lezing over de tentoonstelling Artemisia. Vrouw & Macht.

Lezing door de Vrije Academie

Frederike Upmeijer van onderwijsinstituut Vrije Academie geeft lezingen over de tentoonstelling Artemisia. Vrouw & Macht. Ze gaat hierbij in op Artemisia die wordt gezien als symbool van de strijd tegen het patriarchaat.

Barokschilder Artemisia Genteschili (1593-1645) was hét symbool van de strijd tegen het patriarchaat. Als vrouw manifesteerde zij zich in een mannenwereld, zonder zich te conformeren. Zo werd zij één van de bekendste en belangrijkste kunstenaars van de Italiaanse barok. De tentoonstelling Artemisia, Vrouw & Macht past binnen een recente “herontdekking” van de kunstenaar, waarin zij wereldwijd veel belangstelling krijgt.

Wat leren de werken van Artemisia ons over de rol van de vrouw in de geschiedenis? Hoe kunnen wij Artemisia’s werken lezen vanuit een hedendaags perspectief? Tijdens deze lezing wordt het verhaal verteld achter haar sensuele werken, die een interessante en unieke mengeling zijn van geweld en verleiding.

Praktische informatie

Online reserveren voor de lezing is verplicht. De prijs van de lezing is exclusief entreekosten van het museum, wel geldt er korting op entree met Museumkaart.

Wanneer

-
-
-
-