Kunst & cultuur

Textielcafé

In november en december worden er in zes Twentse plaatsen textielcafés gehouden. First stop? Borne! In Het Spanjaard kan je op zaterdag 6 november terecht voor allerlei verhalen die te maken hebben met textiel.

De IJsselacademie & Twentehoes vraagt mensen die in de textiel hebben gewerkt te komen om hun verhalen te delen. Bezoekers mogen ook voorwerpen meenemen waar een persoonlijk verhaal aan vast zit!

Paul Denekamp, nazaat van Spanjaard en schrijver van het boek Verweven met Twente, komt sowieso langs om te spreken. Ook Hennie Egbering, die destijds de Spanjaardfabriek sloopte, zal aanschuiven. Daarna kunnen bezoekers verhalen met elkaar uitwisselen.

Welke herinneringen heb jij aan de plaatselijke textielfabriek? Heb je er zelf gewerkt en ben je benieuwd naar de verhalen van toen? Kom dan naar het Textielcafé op 6 november!

Marco Krijnsen, medeorganisator aan het woord in de Tubantia

De bijeenkomst in Borne begint zaterdag om 14.00 uur en is gratis toegankelijk. Aanmelden is niet nodig, een geldige QR-code wel.

  • Inloop vanaf 13:30 uur
  • Het Spanjaard, Stationsstraat 37 Borne

De overige bijeenkomsten zijn op 13 november in Rijssen (Rijssens Museum), 20 november in Almelo (bibliotheek), 27 november in Oldenzaal (bibliotheek), 4 december in Hengelo (Oyfo) en 11 december in Enschede (Museumfabriek).

tft21 #textiel #textielfabriek #Spanjaard #derodedraad #museumbussemakerhuis #heemkundeborne

Wanneer