Klimaatverandering bonst op de voordeur. Hoe moeten we onszelf verhouden tot deze gigantische crisis?

Klimaatspiegel

Werner Schouten is spreker, oud-voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging, presentator van het radio-programma BNR Koplopers en een bevlogen en een gepassioneerd verteller.

Klimaatverandering bonst op de voordeur. Hoe moeten we onszelf verhouden tot deze gigantische crisis? We harnassen onszelf in cijfers, functies, belangen, rapporten en gepolariseerde meningen. We verstoppen onszelf en spreken over ‘de overheid’, ‘het bedrijfsleven’, ‘de consument’ of ‘de burger’. Maar waar is de mens gebleven?

In Klimaatspiegel toont klimaatjongere Werner Schouten zijn kwetsbaarheden en zijn worstelingen. Klimaatspiegel is een luchtige, dynamische voorstelling over herkenbare dilemma’s en verleidingen op een opwarmende planeet.

Werner is spreker, oud-voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging en presentator van het radio-programma BNR Koplopers. Na een aangrijpende ervaring in Zuid-Korea zette hij het roer om in zijn leven, sindsdien staat alles in het teken van één doel: een leefbare toekomst in 2100 creëren. ‘Ik verwacht er dan nog te zijn natuurlijk.’

Als voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging vertegenwoordigde hij de stem van meer dan 100.000 jongeren voor het klimaat. In die rol onderhandelde Werner in het Catshuis met premier Rutte en aan de tafels van het Klimaatakkoord. De kroon op zijn jonge carrière is de nummer 1 positie in de Trouw Duurzame 100.

Wanneer

-