Twentse Landdag

Het is weer tijd voor een bruisende ontmoeting tussen stad en platteland gecombineerd met cultuur in het Ledeboerpark, de Twentse Landdag! Bezoekers kunnen tijdens deze editie genieten van landelijke, culinaire en culturele activiteiten in een prachtige, groene omgeving.

Om de drie jaar wordt hier namelijk de Twentse Landdag georganiseerd. Onder het motto: “Stad ontmoet platteland” presenteren agrarische- en plattelandsorganisaties zich met o.a. veekeuringen, marktpresentaties, educatieve activiteiten, streekproducten en vele doe- en kijkdemonstraties.

Energie heeft vele aspecten: het zit in voedsel, je hebt het nodig voor sporten, en het kan op vele manieren worden opgewekt. Er is op de Twentse Landdag speciaal aandacht voor een actueel onderwerp: energietransitie; de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. Op het “Energieveld” laten lokale energie coöperaties zien hoe zij groene energie produceren en verspreiden en presenteren zij hun plannen voor de toekomst. Sporttaal biedt gelegenheid voor diverse sporten, er is een podium voor zang, dans en muziek, de melkveehouderijbedrijven presenteren zich en natuurlijk ontbreekt de veekeuring dit jaar ook niet. Bovendien komt er een geheimzinnige gast op bezoek&hellip.

Wanneer

-