24 uurs wandelevenement

Zet Een Stap Tegen Kanker, 24 uurs wandelevenement

24-uurs wandelevenement waarbij geld wordt ingezameld voor 3 Zwolse goede doelen. In estafettevorm lopen de deelnemers over het parcours bij de voormalige IJsselcentrale.

ZET EEN STAP TEGEN KANKER, op 21 en 22 mei, is een uniek 24-uurs wandelevenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor verbetering van de kwaliteit van leven voor mensen met kanker en hun gezin. In estafettevorm lopen de deelnemers 24 uur over het parcours bij de voormalige IJsselcentrale Harculo in Zwolle. Samen zetten we stappen tegen kanker!

Vooraf en tijdens het evenement proberen de deelnemers zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor Zwolse doelen die iets met kanker te maken hebben: Nazorgcentrum IntermeZZo, Monicares Foundation en Tobias Sybesma Foundation. Minstens zo belangrijk is de verbinding en saamhorigheid tijdens het evenement. Jij kunt ook meedoen door samen met vrienden, collega’s familie of kennissen te wandelen tegen kanker. Kanker heb je immers niet alleen, maar heb je samen.

De wandelestafette is geen wedstrijd: je wandelt zoveel je zelf wilt en wordt daarna afgelost door de volgende deelnemer van je team. Je kunt ook als individuele wandelaar meedoen. 24 uur lang wandelen er mensen op het parcours. Daaromheen zijn er voor jong en oud tal van activiteiten te beleven. Er is entertainment en muziek, een braderie, hapjes en drankjes, workshops en informatie.

Zaterdag wordt het startsein gegeven door Burgemeester Peter Snijders om 14.00 uur. De deelnemers starten daarop de wandelestafette, waarbij continu mensen op het parcours wandelen. Daaromheen is een gevarieerd amusementsprogramma samengesteld met veel muziek van lokale artiesten die belangeloos optreden: Men in Music, The Boys From The Funny Farm, de Knollentrekkers, Regiohead, Hippie Tunes, Stapgelegenheid, Str8ahead, HomeMaids, Hans Jansen, Woodlandssprings, Big Band Heerde, BMA Band en 103dB die kortgeleden nog voor een vol Ahoi stonden te spelen. Op zaterdagavond 21 mei om 23.00 uur vindt de indrukwekkende Licht-ceremonie plaats met een speciale Spoken Word door stadsdichter Sarah Lucassen. Met de Licht-ceremonie worden dierbaren herdacht, steunen mensen elkaar en wordt gevierd dat mensen kanker hebben overwonnen. Langs het parcours staan kaarsenzakken met daarop persoonlijke wensen en gedachten. Op zondagmorgen is er een grote koffievisite, waarbij deelnemers zelfgebakken taarten en lekkernijen verkopen. Tijdens het evenement zijn er braderie-kraampjes en spelletjes en is er op zaterdagmiddag en zondagochtend een speciaal animatieprogramma voor kinderen. Om 14.00 uur zondagmiddag, na 24 uur samen te hebben gewandeld, is het tijd voor de slotronde. Dan maakt wethouder Michiel van Willigen het voorlopige eindbedrag bekend dat door alle deelnemers bij elkaar is gebracht.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis
Deelnameprijs
€ 10,00

Deelname Kinderen t/m 12 jaar 5,00
Bezoekers: gratis
Het inschrijfgeld komt volledig ten goede aan de 3 Zwolse goede doelen.
Voor meer info, volledig programma en inschrijving: https://zeteenstaptegenkanker.nl