Muziek

StadsBeiaardier speelt liefdes- en liefdesverdriet-liedjes

De StadsBeiaardier van Enschede speelt liefdes- en liefdesverdriet-liedjes op Valentijnsdag. Of je nu stiekem verliefd bent, een bijzondere vriendschap wilt vieren, vol verwachting uitkijkt naar de eerste date, iemand een hart onder de riem wilt steken, al jaren gelukkig bent met de liefde van je leven of juist liefdesverdriet hebt - op Valentijnsdag klinkt er voor elk wat wils.

Wat doen Bert Kuipers en Sem Noa op Valentijnsdag boven in de toren van de Grote Kerk?

Elk jaar op Valentijnsdag speelt stadsbeiaardier Esther Schopman liefdes- en liefdesverdrietliedjes op verzoek. Het carillonconcert is op 14 februari tussen 18.00 en 18.45u te beluisteren op en rondom de Oude Markt van Enschede. Ook deze keer mocht het Enschedese publiek weer verzoeknummers indienen.

Speciale aanvragen

Esther Schopman: “Dit jaar kwamen er 6 aanvragen binnen en ik dacht, kom, ik bewerk ze gewoon allemaal!” Voor Ben Groothengel – die graag iets van Phil Collins wilde horen - speelt de stadsbeiaardier Groovy kind of love, Frans Baake en Mariette de Groot bestelden the Day before you came van ABBA, Bas Slaa kan luisteren naar zijn verzoeknummer Martha (Tom Waits), en voor Stéfanie van Tuinen en haar gezin wordt In this heart van Sinead O’Connor gespeeld.

Schopman: “Twee aanvragers hebben hun naam helaas niet vermeld. Voor hen speel ik Time after time van Cyndi Lauper en Never let her slip away van Andrew Gold. Hopelijk lezen of horen ze nog ergens dat ik hun verzoeknummer op Valentijnsdag ga spelen!”

Stemmen op je favoriet

Hier hield het nog niet op. Het is namelijk vaste prik dat Esther Schopman een lijst met Valentijnsmuziek online zet, waarbij het publiek op hun favoriet mag stemmen. Naast de speciale aanvragen klinken op 14 februari tussen 18.00 en 18.45u ook de populairste nummers uit deze poll over de Oude Markt.

Verrassing

Als kers op de taart worden de laatste drie nummers van het Valentijnsconcert op 14 februari niet alleen op carillon gespeeld, maar ook gezongen: twee door de Enschedese stadstroubadour Bert Kuipers en één door singer-songwriter en ArtEZ-student Sem Noa.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Toegang gratis