Actief

Yu Man Race

Het weekend van 27 en 28 augustus 2022 gaat de allereerste editie van de spectaculaire YU MAN RACE van start! Dit is de gecombineerde versie van de StrongMan- en StrongSisterRun, voor iedereen dus! De YU MAN RACE (voorheen StrongmanRun)is ook aangewezen als kwalificatiewedstrijd voor de FISO OCR Wereldkampioenschappen.

De YU MAN RACE is een spectaculaire race voor alle niveaus! Voor beginners en voor ervaren runners, alleen of in teamverband. Je kiest zelf jouw afstand (5, 10, 15 of 21 km) en beleeft de 4 verschillende elementen; modder, water, lucht en vuur op maar liefst 4 verschillende terreinen!

De sport Obstacle Course Racing (OCR) is de competitieve tak binnen de wereld van de obstacle runs, waarbij hardlopen wordt gecombineerd met het nemen van obstakels. Hoewel de sport niet nieuw is, is deze nog volop in ontwikkeling en groeit het in populariteit. De Fédération Internationale de Sports d'Obstacles (FISO), het internationale bestuursorgaan voor hindernissporten, organiseert daarom de OCR World Cup. In aanloop daar naartoe wijst zij wereldwijd enkele organisaties aan als World Serie-events.

Ian Anderson, de voorzitter van de FISO, laat vanuit Zwitserland weten enthousiast te zijn over de Nederlandse benoeming: “Nederland was gastheer van de eerste twee Europese kampioenschappen en heeft de langste geschiedenis in moderne OCR.” Volgens de voorzitter belangrijk om de obstacle sport verder te kunnen professionaliseren, zodat het in de toekomst voldoet aan de eisen van het Internationaal Olympisch Comité. Zo hoopt de FISO van OCR in 2028 een Olympische sport te maken.

De YU MAN RACE is het enige World Serie-event in de Benelux. Dat maakt organisator Bas Wispels extra trots op de benoeming. Wispels: “Dit soort professionele wedstrijden moeten vanwege de veiligheid en kwaliteit voldoen aan strenge regels. We voelen ons vereerd dat we dit vertrouwen hebben gekregen.” Voor de benoeming had de YU MAN RACE steun nodig van zowel de Belgische- als de Nederlandse Obstacle Run Bond (NLOSF).

De nieuwe onderdelen zijn de KIDS OBSTACLE RUN en de HALF MARATHON op zaterdag 27 augustus. De HALF MARATHON is een wedstrijd zónder obstakels en gaat vooral over uitdagende single tracks. Deze wedstrijd wordt georganiseerd voor ervaren hardlopers die niet van obstakels houden. Deze dag wordt nu spectaculair afgesloten met het koningsnummer van de World Series: de 400 meter obstacle run. Op zondag 28 augustus wordt de YU MAN RACE geopend met het onderdeel van de World Series en staan de reguliere afstanden van de YU MAN RACE op het programma. De 5, 10, 15 en 21 kilometer. Daarbij is 5 kilometer vergelijkbaar met de vroegere StrongSisterRun en zal de 21 kilometer obstacle run zwaarder zijn dan ooit!

Wanneer