Expositie

Anker & Veenhoff - kleurrijke vormen

Deze expositie is een mooie combinatie van de kleurrijke schilderijen van Floris Anker en de figuratieve beelden van Greet Veenhoff.

Op donderdag 3 maart zal in Galerie Steenwijk de expositie 'Anker & Veenhoff' openen. Deze expositie is een combinatie van de schilderijen van Floris Anker en de beelden van Greet Veenhoff. Er is nog geen officiële opening maar de programmering gaat gewoon door. Floris Anker (Assen) laat een serie van zijn schilderijen zien. De schilderijen van Floris zijn gemaakt in acryl, aquarel en pastel. Soms ook als gemengde techniek. Zijn werk geeft uitdrukking aan waarnemingen buiten in het landschap. Het is niet een letterlijke weergave, maar een impressie van de rijkdom van de natuur in onder meer Schotland en Ierland. Sfeer, licht, kleur en beweging spelen daarbij de hoofdrol wat duidelijk terug te vinden is hoe Floris het materiaal gebruikt.

De beelden van Greet Veenhoff (Glimmen) van keramiek, marmer en brons zijn veelal figuratief en ontstaan vanuit haar fantasie. Het menselijk lichaam in al zijn verschijningsvormen fascineert haar. Ze probeert vooral de kwetsbare mens in beeld te vangen. De inspiratie voor de bronzen beelden is ontstaan door haar kennismaking met de Etruskische kunst en cultuur in Italië. Speelse elementen en experimenten met glazuren geven kleur aan haar recentere werk.

Kortom, deze twee kunstenaars uit het Noorden zijn het meer dan waard om gezien te worden. Het is een duo dat inmiddels zijn sporen heeft verdiend. Galerie Steenwijk nodigt u hierbij uit om dat zelf te komen bekijken. De expositie is open van donderdag 3 maart tot en met zaterdag 26 maart. U bent van harte uitgenodigd te komen kijken. De toegang is gratis. Open van maandag tot en met vrijdag elke middag van 13.30-17.00 uur en zaterdags van 10.00-12.30 uur. Veiligheid staat wat ons betreft voorop. We hanteren daarom een aantal coronaregels ter bescherming van u als bezoeker en onze medewerkers, zodat we veilig open kunnen zijn (zie de website). Er is een lift aanwezig. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Galerie Steenwijk: www.galeriesteenwijk.nl. Ook publiceren we regelmatig een update/foto’s op onze Facebookpagina: www.facebook.com/Galerie-Steenwijk. Als u de uitnodigingen per mail wilt ontvangen van de exposities, stuur dan een bericht naar contact@galeriesteenwijk.nl o.v.v. ‘uitnodigingen’.

Wanneer

3 mrt - 26 mrt 2022
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis