Alle routes

Actievelingen en natuurfanaten zijn in Overijssel helemaal op de juiste plek. Of het nu gaat om wandelen, fietsen, varen of paardrijden. Een goed routenetwerk van fiets- en wandelknooppunten gaan hand in hand met de wisselende landschappen in de natuur. En dan kom je op plekjes die met de auto vaak niet bereikbaar zijn. Een boottocht in autovrij Giethoorn of stadswandeling door een Hanzestad klinkt aantrekkelijk. Maar ook een mtb route op de Lemelerberg of Sallandse Heuvelrug en wandelen langs landgoederen, de Vecht of IJssel. Genieten dus van rust, ruimte en aandacht.

 1. 1 Schultenwolde

  1 Schultenwolde

  De gemeente Tubbergen behoorde tot 21 oktober 1811 tot het landgericht Ootmarsum. De gemeente Tubbergen bestaat uit 9 dorpen en 4 buurtschappen. Het dorpsommetje "Schultenwolde" is één van de vijf dorpsommetjes vanuit het centrum van het dorp Tubbergen.

  afstand
  10,4 km
  duur
  1:44
  Bekijk deze route
 2. Aamsveen

  Aamsveen

  Het Aamsveen is ontstaan na afgraving van grote stukken hoogveen. In dit unieke natuurgebied vind je naast afgegraven hoogveen, natte broekbossen, heidevelden, veenputten en schraalgrasland. Een combinatie waar heel veel dieren zich thuis voelen. Aamsveen is een Natura 2000 gebied.

  afstand
  3,8 km
  duur
  0:38
  Bekijk deze route
 3. Aan de voet van de Haarlerberg

  Aan de voet van de Haarlerberg

  Mooie afwisselende route door gemengd bos en een stuk heide. Deels smalle en brede ruiterpaden leiden je door licht glooiend gebied. Het gehele jaar door een mooie route!

  afstand
  6,6 km
  duur
  0:49
  Bekijk deze route
 4. Archemerbergroute

  Archemerbergroute

  12,5 km onverhard wandelen over de flanken van de Archemeberg en de Lemelerberg. Niet voor niets is de gemeente Ommen met deze wandeling in 2013 gekozen tot wandelgemeente van Nederland. De bergen zijn heel goed te bewandelen, geen steile hellingen, maar wel prachtige heidevelden.

  afstand
  12,2 km
  duur
  2:02
  Bekijk deze route
 5. Bathmen: Sallandse Landweer

  Bathmen: Sallandse Landweer

  Een reis langs de middeleeuwse verdedigingslinie, ook wel 'landweer' genoemd. Een mooie fietstocht door het fraaie Sallands landschap, van Bathmen naar Holten en weer terug, langs historische verdedigingswerken zoals kastelen en waterlinies. Route niet getest door Groen & Handicap.

  afstand
  27,6 km
  duur
  1:50
  Bekijk deze route
 6. Boetelerveld

  Boetelerveld

  Weten hoe een groot deel van Salland er tot eind 19e eeuw uitzag? Wandel dan eens door het Boetelerveld bij Raalte. Ervaar rust, ruimte en openheid in dit enig overgebleven natte heidegebied in Salland. Door de bijzondere omstandigheden van nat en schraal zijn er veel zeldzame planten en dieren.

  afstand
  4,3 km
  duur
  0:43
  Bekijk deze route
 7. Dal van de Mosbeek 16 km

  Dal van de Mosbeek 16 km

  Wandeling door het mooie natte bronnenlandschap van Dal van de Mosbeek, met kristalheldere beken, watermolens, essen en bronweiden. Het kalkrijke water uit de bronnen zorgt voor een ongekende natuurlijke rijkdom, daarom is het een Natura 2000-gebied. Je vindt hier o.a. koekoeksbloem en orchideeën.

  afstand
  15,6 km
  duur
  2:36
  Bekijk deze route
 8. Dal van de Mosbeek 5 km

  Dal van de Mosbeek 5 km

  Deze wandeling voert door eeuwenoud cultuurlandschap, doorsneden door kristalheldere stroompjes en oude bossen. Een mooie tocht door het glooiende landschap van het Dal van de Mosbeek, met houtwallen, watermolens, essen en bronweiden.

  afstand
  5,5 km
  duur
  0:55
  Bekijk deze route
 9. Dal van de Mosbeek 8 km

  Dal van de Mosbeek 8 km

  Deze wandeling voert u door eeuwenoud cultuurlandschap, doorsneden door kristalheldere stroompjes en oude bossen. Houtwallen, watermolens, essen en bronweidjes vergezellen u in dit wonderschone glooiende landschap van Het Dal van de Mosbeek.

  afstand
  8,2 km
  duur
  1:22
  Bekijk deze route
 10. De Hellendoornse Waterroute

  De Hellendoornse Waterroute

  Deze route heeft als rode draad fietsen langs het water rondom Hellendoorn. De Regge, het Overijssels Kanaal en de Boksloot mogen dan zeker niet ontbreken in deze route.

  afstand
  35,6 km
  duur
  2:22
  Bekijk deze route
 11. Delmaroute

  Delmaroute

  De Delmaroute is één van de vier dorpsommetjes in Geesteren. De route laat u genieten van het Twentse coulissenlandschap in al haar schakeringen: mooie vergezichten, weilanden en akkers die worden omzoomd door houtwallen. U komt langs historische erven met een eeuwenoude geschiedenis.

  afstand
  7,8 km
  duur
  1:18
  Bekijk deze route
 12. Denekamp: (h)eerlijk fietsen

  Denekamp: (h)eerlijk fietsen

  Leuke fietsroute met onderweg o.a. ambachtelijk gemaakt ijs, de moestuin van Singraven, een korenmolen en de nieuwe boomgaard van Fox, een restaurant dat veel werkt met boeren uit de buurt. En dat alles in het prachtige Twentse coulisselandschap. Geniet ervan!

  afstand
  41,8 km
  duur
  2:47
  Bekijk deze route