Smaakfietsroute Midden Twente

 • Type
  Fietsen
 • Afstand
  44,7 km
 • Duur
  2:59
 • Knooppunten
  24
 • Locaties
  4

Maak kennis met de verse producten uit Twente. Van boerderijbeleving, eerlijke en pure zuivel van de eigen koeien tot eerlijk vlees van eigen vee. Geniet ondertussen van de mooie landschappen die Twente te bieden heeft.

Startpunt

Start bij de TOP, toeristisch overstappunt, bij het station in Borne, Parallelweg 2.

 1. Fietsknooppunt TOP

 2. Fietsknooppunt 64

 3. Blije Zuivel

  Blije Zuivel

  Wat de Bonthuis familie het meest trots maakt is dat het bedrijf op bijna alle vlakken zelfvoorzienend is. Dat betekent dat de energie, waterwinning en voedsel voor de dieren op het eigen bedrijf wordt opgewekt.

 4. Fietsknooppunt 65

 5. Landgoedwinkel Op de Delle

  Landgoedwinkel Op de Delle

  In onze landgoedwinkel “Op de Delle” verkopen wij allerlei eigengemaakte streekproducten van appelmoes tot boerenmeisjes, van kaas tot kalfsvlees en van lokale biertjes tot streekpakketjes. Kom uitrusten op het terras van onze pleisterplaats en geniet van koffie/thee/fris met Twentse krentewegge.

 6. route naar Hedevelds Bio Ei

  Ga op de kruising Hertmerweg-Hedeveldsweg rechtdoor de Hedeveldsweg in, in plaats van linksaf te gaan naar knp 12 (volg het bordje Rustpunt 700 meter). Volg de Hedeveldsweg ong. 700 meter tot Hedevelds Bio Ei. Na het bezoek weer terugfietsen naar de kruising en de route vervolgen naar knp 12.

 7. Hedevelds Bio Ei

  Hedevelds Bio Ei

  Verse eieren en zuivel te koop vanuit een zelfbedieningsautomaat. In de boerderijwinkel een ruim assortiment biologische en lokale producten. Tevens rustpunt voor koffie en ijs en waar je zelf een ei kan bakken, onder het motto “Bak-oe ‘n ei”. Of breng een bezoek aan de museumboerderij Erve Daggel.

 8. Fietsknooppunt 12

 9. Fietsknooppunt 84

 10. Fietsknooppunt 84

 11. Fietsknooppunt 85

 12. Fietsknooppunt 85

 13. Fietsknooppunt 83

 14. Fietsknooppunt 87

 15. De Büter

  Boerderijwinkel De Büter

  Een natuurlijk en eerlijk stukje vlees van de eigen koeien van het unieke Hereford-ras. In de boerderijwinkel een ruim aanbod aan vlees en overige streekproducten. Daarnaast kunt u op onze boerderij ook genieten van een bakje koffie met gebak of een lekker ijsje. Écht genieten op z'n Twents!

 16. Route naar Vrielink's Zuivel

  Voor een bezoek aan Vrielink's Zuivel en Vlees, ga je op de driesprong Oude Deurningerstraat en de Lemseloseveldweg even rechtdoor, volg de Oude Deurningerstraat tot Vrielink's Zuivel en vlees. Na het bezoek weer terugfietsen en driesprong rechtsaf richting knp 38.

 17. Vrielink's Zuivel en Vlees

  Vrielink's Zuivel en Vlees

  Kom melktappen rechtstreeks uit de melktank. Met daarbij verkoop van rundvlees van eigen koeien en varkensvlees van eigen wroetvarkens en andere streekproducten. Vanaf het voorjaar wordt er ook echte boerenijs verkocht van de IJskuip. En bij mooi weer rijdt het eigen gemaakte treintje rond.

 18. Fietsknooppunt 38

 19. Fietsknooppunt 77

 20. Fietsknooppunt 37

 21. Fietsknooppunt 92

 22. Fietsknooppunt 91

 23. Fietsknooppunt 86

 24. Fietsknooppunt 90

 25. Route naar Landgoed Kaamps

  Na Pelle's eten en Drinken, linksaf de Wilthuisstraat in, einde weg links, Vliegveldweg oversteken naar Landgoed Kaamps. Na het bezoek weer terugfietsen, Hoofdstraat linksaf en weg vervolgen naar knp. 19.

 26. Landgoed Kaamps

  Landgoed Kaamps

  Echte boerenbeleving bij Landgoed Kaamps. In de winkel Kaamps zuivelproducten van eigen boerderij, maar ook andere delicatessen en streekproducten. Naast rondleidingen en workshops kun je boer’n thee leuten op z’n Twents en in de brasserie De Botterkökk’n lekker lunchen of koffie met gebak.

 27. Fietsknooppunt 19

 28. Fietsknooppunt 19

 29. Fietsknooppunt 88

 30. Fietsknooppunt 89

 31. Fietsknooppunt 15

 32. Fietsknooppunt 14

 33. Fietsknooppunt 24