Fietsroute Haarmühle

 • Type
  Fietsen
 • Afstand
  45,2 km
 • Duur
  3:01
 • Knooppunten
  23
 • Locaties
  4

Tijdens deze fietsroute verken je de mooiste plekken rondom Haaksbergen, Enschede en de Duitse grens. Al fietsend kom je o.a. door de prachtig Twentse natuurgebieden het Buurserzand waar jeneverbessenstruiken van 150 jaar oud te vinden zijn en het Witte Veen waar de Schotse Hooglanders struinen.

Startpunt

Start bij Landgasthof Haarmühle.

 1. Startpunt Haarmühle

 2. Landgasthof Haarmühle

  Landgasthof Haarmühle

  Wil je het echte vakantiegevoel ervaren of tijdens je dagtocht een tussenstop maken in Duitsland om van de typische streekgerechten te genieten? Kom dan naar het aan de Duitse grens gelegen Landgasthof Haarmühle in Alstätte (Ahaus)! In een idyllische ambiance met een historische watermolen uit 1619.

 3. Fietsknooppunt 80

 4. Fietsknooppunt 41

 5. Fietsknooppunt 50

 6. Landgoed Zonnebeek

  Landgoed Zonnebeek

  Huis Zonnebeek is het voormalige woonhuis van de textielfabrikant J.B. van Heek en zijn Amerikaanse vrouw. Het huis werd gebouwd in 1906 en is een rijksmonument. Sinds 1946 zijn het huis, koetshuis en andere opstallen, omliggend park en natuurgebied in eigendom van de Stichting Edwina van Heek.

 7. Fietsknooppunt 47

 8. De Bommelas

  Twents 'Los Hoes'

  Dit originele, Twents 'Los hoes' is omstreeks 1850 gebouwd. Dieren en mensen leefden in één ruimte. De laatste bewoner ging graag aan de boemel (feesten) en stond bekend als schelm (dondersteen), 'oas' in het Twents. Dat leverde hem de bijnaam 'bommel-oas' op.

 9. Fietsknooppunt 83

 10. Fietsknooppunt 82

 11. Hotel Erve Bruggert

  Hotel Erve Bruggert

  Ideaal voor een overnachting als u van de Haarmühle komt. U kunt hier heerlijk genieten van een weids uitzicht op het terras onder het genot van een kopje koffie met appelgebak of Twentse krentenwegge. Of een heerlijk Twents biertje met een bittergarnituur.

 12. Fietsknooppunt 52

 13. Fietsknooppunt 51

 14. Fietsknooppunt 53

 15. Fietsknooppunt 54

 16. Fietsknooppunt 76

 17. Fietsknooppunt 48

 18. Fietsknooppunt 49

 19. Fietsknooppunt 81

 20. Natuurlogies Buurse Buiten

  Natuurlogies Buurse Buiten

  Wakker worden met het gevoel dat je helemaal niets hoeft. Om je heen natuur, die je deelt met vogels, eekhoorns en reeën. Wandel- en fietspaden zo ongeveer vanaf je eigen erf. Een kwartiertje lopen naar Kaffee und Kuchen net over de grens. Wat ga je doen? De omgeving ontdekken of helemaal niets.

 21. Fietsknooppunt 78

 22. Fietsknooppunt 96