Fietsen over de Sallandse Heuvelrug

 • Type
  Fietsen
 • Afstand
  34,2 km
 • Duur
  2:17
 • Knooppunten
  23
 • Locaties
  4

Dat Nederland zo vlak nog niet is, zul je goed merken tijdens deze fietstocht. Je fietst dwars door Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en hebt pittige klimmetjes voor de boeg. Deze worden dan ook weer beloond door prachtige uitzichten over dit werkelijk unieke landschap.

Startpunt

Graag laten wij u kennismaken met de prachtige natuur van de Sallandse Heuvelrug rondom Landgoed de Uitkijk. De route begint bij knooppunt 12. Staand met de rug naar Landgoed de Uitkijk fietst u rechtsaf het bospad op. Aan het eind van de weg gaat u rechtsaf. U komt daarna op een kruispunt terecht, hier staat knooppunt 12.

Voor een bezoek aan het dorp Holten kunt u bij knooppunt 69 rechtdoor fietsen naar knooppunt 71.

 1. Startpunt Landgoed De Uitkijk

 2. Fietsknooppunt 12

 3. Fietsknooppunt 11

 4. Fietsknooppunt 56

 5. Fietsknooppunt 5

 6. Fietsknooppunt 61

 7. Fietsknooppunt 64

 8. Fietsknooppunt 65

 9. Canadian War Cemetry

  Canadian War Cemetry

  De Canadese Begraafplaats in Holten is een plek voor bezinning. Hier worden slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Achter elk van deze 1394 graven schuilt een indrukwekkend verhaal. In het Informatiecentrum komt u meer te weten over de gesneuvelde soldaten.

 10. Natuurmuseum Holterberg

  Natuurmuseum Holterberg

  Het museum geeft je een verrassende kijk op de Europese dierenwereld. Kom oog in oog met meer dan 1000 dieren. Natuurmuseum Holterberg is nationaal en internationaal beroemd om zijn diorama’s. Levensgrote “kijkdozen”, die een prachtige blik op de dierenwereld geven.

 11. Fietsknooppunt 69

 12. Fietsknooppunt 70

 13. Fietsknooppunt 66

 14. Fietsknooppunt 62

 15. Fietsknooppunt 58

 16. Fietsknooppunt 53

 17. BC Sallandse Heuvelrug

  BC Sallandse Heuvelrug

  In het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug vind je alle informatie over de natuur, geologie en (cultuur)historie van dit unieke gebied. Informatiecentrum, winkel, sterrenwacht en een gezellige horeca locatie met een heerlijk terras. Tevens startpunt van vele wandel- en fietsroutes.

 18. Fietsknooppunt 55

 19. Fietsknooppunt 28

 20. Fietsknooppunt 13