Paarse Loper fietsroute

 • Type
  Fietsen
 • Afstand
  49,6 km
 • Duur
  3:18
 • Verbrande calorieen
  2480 kcal
 • Knooppunten
  23
 • Locaties
  4

Van half augustus t/m begin september is de Sallandse Heuvelrug op z'n mooist. De bloeiende heide kleurt de hele heuvelrug prachtig paars.

Startpunt

Verken de Sallandse Heuvelrug op de fiets en geniet van de bossen en de heuvels met de prachtige vergezichten over de uitgestrekte paarse heidevelden. Je kunt de fietsroute inkorten naar 35 km door van knooppunt 72 naar knooppunt 70 te fietsen. Je kunt deze fietsroute beginnen op 3 punten op de Sallandse Heuvelrug.

 1. Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281 in Nijverdal. 2. Erve De Pas, Molenweg 2 in Haarle. 3. Natuurmuseum Holterberg, Holterbergweg 12 in Holten.

Colofon

Deze fietsroute wordt u aangeboden door de Paarse Loper. www.paarseloper.nl

 1. BC Sallandse Heuvelrug

  BC Sallandse Heuvelrug

  In het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug vind je alle informatie over de natuur, geologie en (cultuur)historie van dit unieke gebied. Informatiecentrum, winkel, sterrenwacht en een gezellige horeca locatie met een heerlijk terras. Tevens startpunt van vele wandel- en fietsroutes.

 2. Fietsknooppunt 58

 3. Fietsknooppunt 62

 4. Fietsknooppunt 66

 5. Fietsknooppunt 87

 6. Fietsknooppunt 9

 7. Fietsknooppunt 9

 8. Fietsknooppunt 98

 9. Fietsknooppunt 97

 10. Fietsknooppunt 73

 11. Fietsknooppunt 73

 12. Fietsknooppunt 73

 13. Fietsknooppunt 72

 14. Fietsknooppunt 8

 15. Fietsknooppunt 71

 16. Fietsknooppunt 69

 17. Natuurmuseum Holterberg

  Natuurmuseum Holterberg

  Het museum geeft je een verrassende kijk op de Europese dierenwereld. Kom oog in oog met meer dan 1000 dieren. Natuurmuseum Holterberg is nationaal en internationaal beroemd om zijn diorama’s. Levensgrote “kijkdozen”, die een prachtige blik op de dierenwereld geven.

  het Bos van Daantje Das

  Leer de natuur kennen door gebruik te maken van je zintuigen. Door horen, zien, voelen en ruiken ontdek je het avontuur in het bos van Daantje Das, bij Natuurmuseum Holterberg. Er zijn natuurbelevingsvragen voor kids van 4-8 jaar, 8-12 jaar en middelbare scholieren. Reserveren bij het Natuurmuseum.

 18. Fietsknooppunt 65

 19. Fietsknooppunt 64

 20. Fietsknooppunt 61

 21. Fietsknooppunt 5

 22. Infocentrum en Herberg De Pas

  Infocentrum en Herberg de Pas

  Natuurmonumenten en Herberg de Pas hebben een sfeervolle ontmoetingsplaats gecreëerd. Laat je enthousiasmeren door onze vrijwilligers in de Informatieschuur, kom ravotten in de Speelnatuur van OERRR, geniet van heerlijk eten bij Herberg De Pas, kom overnachten in de Lodge of vergaderen in de Potstal

  Herberg De Pas

  In de herberg serveren we puur en eerlijk eten zonder fratsen, smaakvol en ambachtelijk bereid met mooie producten uit de streek. Groentes uit de eigen moestuin en kruiden uit de kruidentuin. Op koffiedik kweken we oesterzwammen. En net als vroeger wekken we groentes en maken compote van vers fruit.

 23. Fietsknooppunt 56

 24. Fietsknooppunt 57

 25. Fietsknooppunt 53