Over bruggen en pontjes 14 km

 • Type
  Wandelen
 • Afstand
  13,5 km
 • Duur
  3:23
 • Knooppunten
  8
 • Locaties
  4

Wandel vanuit Zuiderzeestadje Vollenhove dwars door Nationaal Park Weerribben-Wieden naar Dwarsgracht: een waterdorp met karakteristieke, steile bruggetjes. Onderweg leidt een weidelandschap naar het piepkleine dorpje Jonen. Dat geeft haar geheimen alleen prijs aan fietsers en voetgangers.

Startpunt

Begin uw wandeling bij keuzepunt E12 van het wandelnetwerk. Deze etappe eindigt bij keuzepunt C37. Vanaf dit keuzepunt kunt u de volgende etappe beginnen.

Colofon

jkkljlkj

 1. Wandelknooppunt E10

 2. Vollenhovermeer

  Vollenhovermeer

  Vlak buiten Vollenhove ligt het Vollenhovermeer, een van de randmeren van de Noordoostpolder. Regelmatig ziet het meer ‘wit’ van de knobbelzwanen.

 3. Café De Moespot

  De Moespot

  Herberg met een monumentaal interieur in het gelijknamige dorpje langs de Zuiderzeedijk. Vroeger een belangrijke pleisterplaats voor reizigers, tegenwoordig een prachtig oponthoud voor wandelaars die het geluk hebben dat de eigenaren de deuren van het café openzetten.

 4. Wandelknooppunt E17

 5. Wandelknooppunt E24

 6. Wandelknooppunt D57

 7. Wandelknooppunt D56

 8. Pontje Jonen

  Pontje Jonen Walengracht

  Bewoners van Jonen bereiken hun woning alleen met een voetveer. Dit pontje is geliefd onder fietsers en wandelaars die Weerribben-Wieden verkennen.

 9. Noabers van Zudert

  Dwarsgracht nr. 8

  Snuffel bij binnenwandelen van Dwarsgracht even in het winkelstalletje van de Noabers van Zudert. Met de opbrengst van heerlijke streekeigen jammetjes knappen de ‘noabers’ onder meer verwaarloosde hooilandjes op.

 10. Wandelknooppunt C39

 11. Wandelknooppunt C38

 12. Wandelknooppunt C37