Van Weide naar Wiede 21 km

 • Type
  Wandelen
 • Afstand
  21,2 km
 • Duur
  5:19
 • Knooppunten
  16
 • Locaties
  4

Ervaar het bijzondere contrast tussen het levendige Giethoorn en de volstrekte rust in de natuur rondom de toeristentrekker. Wandel over de wereldberoemde bruggetjes, langs karakteristieke boerderijen. Buiten het dorp wacht een overrompelend mooi gebied vol weides, moerassen, riet en hooilanden.

Startpunt

Begin uw wandeling bij keuzepunt C22 van het wandelnetwerk. Deze etappe eindigt bij keuzepunt C44. Vanaf dit keuzepunt kunt u de volgende etappe beginnen.

 1. Wandelknooppunt C21

 2. Wandelknooppunt C23

 3. Wandelknooppunt C25

 4. Wandelknooppunt C34

 5. Museum Giethoorn

  't Olde Maat Uus

  Toeristen uit alle uithoeken van de wereld komen graag naar Giethoorn. De historie van het waterdorp ontdekken ze in Museum ’t Olde Maat Uus. Het onlangs gemoderniseerde gebouw laat zien hoe de Gietersen eeuwenlang het hoofd maar net boven water konden houden.

 6. Wandelknooppunt C35

 7. Wandelknooppunt C43

 8. Wandelknooppunt C42

 9. Uitkijktoren Wanneperveen

  uitkijktoren

  Pauzeren met vorstelijk uitzicht? Beklim de uitkijktoren! Kijk uit over een oude veenweidepolder die is omgezet naar grasland met petgaten. Dik kans dat een visarend, grauwe kiekendief, lepelaar, purperreiger of roerdomp overvliegt.

 10. Wandelknooppunt C41

 11. Wandelknooppunt C47

 12. Kiersche Wijdepad

  Kiersche Wijde

  Het Kiersche Wijdepad voert langs de verschillende landschappen van De Wieden. Het pad dankt zijn naam aan een oude eendenkooi. In deze regio waren vroeger veel kooien. Rondom zo’n kooi heerste volkomen rust, waardoor prachtige natuur ontstond.

 13. Wandelknooppunt C52

 14. Wandelknooppunt C51

 15. Wandelknooppunt C50

 16. Wandelknooppunt C56

 17. Wandelknooppunt C54

 18. Wandelknooppunt C45

 19. Grote meren

  Bovenwijde en Belterwijde

  Meren zoals Bovenwijde en Belterwijde herinneren aan het werk van de turfstekers. Door hun veenafgravingen, kreeg het water uiteindelijk vrij spel. Dijkdoorbraken en overstromingen leverden de meren en kolken van De Wieden op.

 20. Wandelknooppunt C44