Rondje Deventer fietsen

 • Type
  Fietsen
 • Afstand
  41,7 km
 • Duur
  2:47
 • Knooppunten
  20
 • Locaties
  4

Rondje Deventer laat u de veelzijdigheid van Hanzestad Deventer zien; van de stadsranden tot schitterende landgoederen. Van stadse uitbreidingen tot gezellige dorpen als Bathmen en Lettele. En van de IJssel tot de Schipbeek en Zandwetering.

Startpunt

De route is op elk punt te starten. U kunt ook zelf kiezen welke kant u de route op fietst. De route is bewegwijzerd binnen het fietsnetwerk met een bordje met daarop een zeskantje en de tekst Rondje Deventer.

 1. Horeca

 2. Horeca

 3. Deventer binnenstad

  Deventer

  Een lekkere lunch in het mooie Deventer

 4. Museum EICAS

  Museum EICAS

  EICAS, Polstraat 6A in hartje Deventer, is het enige museum rondom Nul- en ZERO kunst in Nederland. Deze rebelse beweging brengt rond 1960 een nieuwe kijk op kunst waarbij het concept belangrijker is dan de vorm. De vaste collectie bestaat uit werk van kunstenaars van de Nederlandse Nul-beweging.

  Inmiddels weten we dat het geen eendagsvlieg was, maar een belangrijke opstap naar de hedendaagse kunst. Een ticket biedt toegang tot de vaste collectie, de expositie en de bibliotheek. Daarnaast zijn er regelmatig verdiepende workshops en seminars.

 5. De Lebuinuskerk

  Gotische hallenkerk

  De Lebuinuskerk is een gotische hallenkerk en kwam tot stand tussen 1450-1525. Oorspronkelijk had de kerk aan de westzijde een complex van torens. Het is een van de iconen van Deventer. In de Middeleeuwen was het de hoofdkerk van de stad. Het is historisch en bouwkundig een belangwekkend bouwwerk.

 6. Penninckshuis

  Bijzonder kerkgebouw

  Het Pennickshuis is naast de VVV ook een bijzonder kerkgebouw. De gevel uit 1588 is een van de topstukken van de renaissance in Deventer. Later is het pand gebruikt als katholieke schuilkerk. Eind 19e eeuw was het pand sterk vervallen, de voorgevel is gerestaureerd en er is een nieuwe kerk gebouwd.

 7. De Brink

  De woonkamer van Deventer

  De Brink is een stadsplein met een rijk verleden. Sinds het begin van de 13de eeuw diende het stadsplein als marktplaats en het toneel voor verschillende activiteiten. Hedendaags is de Brink nog steeds het kloppend hart van de stad, met de monumentale Waag, gezellige horeca en evenementen.

 8. Museum De Waag

  Oudste waaggebouw in Nederland

  Van oudsher is De Waag al een belangrijk icoon van de stad. Het gebouw speelde een belangrijke rol in het handelsleven van de stad. Kooplieden moesten hier hun goederen laten wegen. Sinds 1915 is het een bijzonder museum vol oude schatten. Hedendaags kun je hier ook terecht voor tentoonstellingen.

 9. Horeca

 10. Fietsknooppunt 63

 11. Fietsknooppunt 47

 12. Fietsknooppunt 30

 13. Fietsknooppunt 31

 14. Fietsknooppunt 7

 15. Schipbeek

  Zijrivier van de IJssel

  De Schipbeek is een zijrivier van de IJssel. De rivier ontspringt net over de grens met Duitsland en verder door het zuiden van Twente en het noorden van de Achterhoek. De rivier werd vanaf de late middeleeuwen gekanaliseerd.

 16. Fietsknooppunt 8

 17. Fietsknooppunt 17

 18. Bathmen

  Altijd wat te doen

  Bathmen is een levendig dorp in Salland tussen Deventer en Holten. Het is een gezellig, kleinschalig en echt dorp. Saksische boerderijen in de groene velden met veel koeien afgewisseld met prachtige bossen is het karakteristieke beeld rond Bathmen.

 19. Fietsknooppunt 9

 20. Horeca

 21. Fietsknooppunt 2

 22. Windkorenmolen de Leeuw

  De Battumse Molen

  De oudste vermelding van de molen dateert uit 1523 in een akte van Karel van Gelre. Het ging hierbij niet om het bestaande bouwwerk dat uit 1856 dateert. Tussen 1824 en 1832 wordt dit bouwsel vervangen door een nieuwe, dit werd gebouwd op de plaats waar de huidige molen “De Leeuw” staat.

 23. Horeca

 24. Lettele

  Plattelandsdorp

  Lette is een klein gastvrij plattelandsdorp in Salland. Lettele en de omgeving hebben veel te bieden op het gebied van natuurschoon, landschap en karakteristieke erven.

 25. Fietsknooppunt 84

 26. Fietsknooppunt 98

 27. Fietsknooppunt 88

 28. Zandwetering

  Watergang

  De Zandwetering is een grotendeels gegraven watergang die zijn begint ten Oosten van Deventer en eindigt in Zwolle. De Zandwetering werd in de 14e eeuw gegraven om de afwatering naar het noorden toe te verbeteren. Hierdoor konden de lagergelegen delen worden ontgonnen.

 29. Fietsknooppunt 87

 30. Fietsknooppunt 86

 31. Horeca

 32. Fietsknooppunt 83

 33. Fietsknooppunt 65

 34. Fietsknooppunt 65

 35. Horeca

 36. Fietsknooppunt 66

 37. Horeca

 38. Horeca

 39. Fietsknooppunt 55

 40. Fietsknooppunt 24