Rondje Hardenberg - Beerze 34 km

 • Type
  Fietsen
 • Afstand
  33,9 km
 • Duur
  2:16
 • Knooppunten
  23
 • Locaties
  4

Het rondje Hardenberg - Beerze is geheel bewegwijzerd met aparte bordjes. Een gevarieerde route langs en over de Vecht, door Beerze en de Oldemeijer.

Het rondje Hardenberg - Beerze is geheel bewegwijzerd met aparte bordjes. Een gevarieerde route langs en over de Vecht, door Beerze en de Oldemeijer.

Startpunt

Start is op elk punt van de route mogelijk. Als u de bordjes volgt komt u vanzelf terug bij het startpunt.

 1. De Koppel, Hardenberg

  De Koppel

  De Koppel is hèt natuuractiviteitencentrum van de gemeente Hardenberg. Tevens is De Koppel Anjerpunt voor Vechtdalbeleving thema water en natuur. Jong of oud, inwoner van Hardenberg of recreant, met of zonder kinderen: u bent van harte welkom.

 2. Bewegwijzerde route

  Volg de bordjes

  Vanaf knooppunt 31 is de route van 34 km geheel bewegwijzerd met aparte bordjes. Volg deze bordjes en je komt vanzelf terug bij het startpunt.

 3. Restaurant de Rheezerbelten

 4. Fietsknooppunt 61

 5. Fietsknooppunt 60

 6. Boswachterij De Oldemeijer

  Oldemeijer

  De boswachterij is totaal 1.000 hectare groot. De fietsroute loopt er midden doorheen. Midden in de boswachterij bevinden zich enkele recreatieplassen. Op de heideveldjes en langs de prachtige vennetjes kunt u genieten van reeën en roofvolgels.

 7. Fietsknooppunt 59

 8. Fietsknooppunt 56

 9. Fietsknooppunt 00

 10. Fietsknooppunt 54

 11. Fietsknooppunt 54

 12. Vistrap bij Junne

  Stuw Junne

  Toen de Vecht werd gekanaliseerd en van stuwen voorzien, was gelijk in vakken verdeeld en konden vissen geen kant op. Om de vissen de gelegenheid te bieden om weer verder de rivier op te zwemmen zijn zogenaamde vistrappen aangelegd.

 13. Fietsknooppunt 55

 14. Beerze

  Beerze

  Het esdorp Beerze is met zijn authentieke Saksische boerderijen een beschermd dorpsgezicht. Hoewel de bebouwing niet ouder is dan 150 jaar, is het buurtschap waarschijn al in 900 ontstaan.

 15. Fietsknooppunt 67

 16. Fietsknooppunt 66

 17. Fietsknooppunt 57

 18. Fietsknooppunt 58

 19. Fietsknooppunt 64

 20. De Rheezer Kamer

 21. Fietsknooppunt 63

 22. Rheeze

  Het dropje Rheeze

  Het dorpje Rheeze is een esdorp en bestaat al sinds de vroege middeleeuwen. Het heeft een karakteristiek en gaaf bewaard gebleven brink, waar omheen de boerderijen van het dorp zijn gegroepeerd. Iets verderop liggen de prachtige stuifduinen van de Rheezer belten.

 23. Fietsknooppunt 31