Aspergefietsroute Raalte

 • Type
  Fietsen
 • Afstand
  33,0 km
 • Duur
  2:12
 • Knooppunten
  15
 • Locaties
  4

Stap op de pedalen en combineer een fietstocht door de prachtige omgeving van Salland met het genieten van Sallandse asperges. Maak kennis met het gastvrije Sallandse land en de IJssel en geniet van de landgoederen. Tijdens het aspergeseizoen kun je onderweg heerlijke asperges kopen bij de telers.

Startpunt

Start bij hotel de Zwaan, Kerkstraat 2, Raalte Staande met de rug naar de ingang, linksaf richting knp 12.

 1. Hotel restaurant de Zwaan

  Hotel Restaurant de Zwaan

  Hotel de Zwaan is gelegen in het centrum van Raalte, het kloppende hart van Salland. In een omgeving met schitterende landschappen, gastvrijheid en veelzijdige toeristische mogelijkheden. Vanuit het logement in de jaren 1800, zijn de 32 kamers nu vernieuwd tot kamers voorzien van alle gemakken.

 2. Fietsknooppunt 12

 3. Route Ogink asperges

  Na de ijsbaan aan uw rechterhand voor fietstunnel rechtsaf het fietspad op (Overkampsweg) tot bij Ogink. Na uw bezoek terugfietsen en rechtsaf het fietspad langs het Overijssels Kanaal vervolgen richting knp 92.

 4. Ogink Asperges

  Ogink Aspeges

  Al meer dan 50 jaar kan men in het seizoen verse asperges halen bij Ogink. In 1963 was het vader Ogink die de asperge naar Salland bracht.

  Voor groepen is het mogelijk om een interessante rondleiding op het bedrijf te krijgen met alle wetenswaardigheden over de aspergeteelt.

 5. Fietsknooppunt 90

 6. Fietsknooppunt 91

 7. De Weerd asperges

  De Weerd asperges

  Dagelijks verse asperges

 8. Fietsknooppunt 48

 9. Fietsknooppunt 47

 10. Fietsknooppunt 1

 11. Fietsknooppunt 16

 12. Fietsknooppunt 24

 13. Kasteel het Nijenhuis

  Kasteel het Nijenhuis

  Tussen de dorpen Heino en Wijhe ligt Kasteel het Nijenhuis.Naast wisselende presentaties uit eigen collectie zijn in het kasteel vele tentoonstellingen te zien. De beeldentuin biedt plaats aan een kleine 100 beelden van gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland.

  Je kunt met je toegangsbewijs voor Kasteel Het Nijenhuis ook terecht in De Fundatie in Zwolle.

 14. Fietsknooppunt 25

 15. Fietsknooppunt 42

 16. Fietsknooppunt 17

 17. Fietsknooppunt 18

 18. Fietsknooppunt 26

 19. route de Knapenvelder

  Voor een bezoek aan Landwinkel de Knapenvelder fiets RI knp 26, maar ga RD bij het bos van landgoed het Relaer, ipv RA. Volg de klinkerweg met de bocht mee naar links. Aan de linkerkant Landwinkel de Knapenvelder. Fiets weer terug. LA het fietspad in en route naar knp 26 vervolgen.

 20. De Knapenvelder

  De Knapenvelder

  Gelegen in de 'achtertuin' van landgoed ’t Reelaer. Een melkveebedrijf waar de melk van eigen koeien dagelijks wordt verwerkt, in de eigen productieruimte, tot de lekkerste zuivelproducten. Heerlijke boerenyoghurt, boerenvla en hangop. Maar ook chocolademelk, karnemelk en ongezouten boerenboter.

 21. Fietsknooppunt 28

 22. Fietsknooppunt 50