Hanzesteden Fietsroute - 05

 • Type
  Fietsen
 • Afstand
  53,2 km
 • Duur
  3:33
 • Knooppunten
  23
 • Locaties
  4

Van cultureel Doesburg via torenstad Zutphen naar eigenzinnig Deventer, waar je het grootste en gezelligste Hanzemarktplein van Nederland vindt. Alle drie Hanzesteden bieden veel te zien, maar de wegen die je van a naar b leiden zijn net zo adembenemend.

Startpunt

De Hanzesteden fietsroute is verdeeld in 8 etappes. Bij de tussenliggende etappes is ieder eindpunt steeds het beginpunt van de volgende etappe. Deze etappe begint bij knooppunt 36 in Doesburg en eindigt bij knooppunt 62 in Deventer.

 1. Fietsknooppunt 36

 2. Doesburg

  Culturele Hanzestad

  Doesburg is een mooie Hanzestad gelegen aan de IJssel. Doesburg heeft een goed bewaarde historie wat is terug te zien aan de prachtige gevels, monumentale panden en het middeleeuwse stratenpatroon. Doesburg kent vele monumenten en musea, knusse boetiekjes en gezellige terrassen.

 3. Doesburgsche Mosterd

  Mosterdfabriek en museum

  In Doesburg staat de Doesburgsche Mosterdfabriek. In 1974 is de oude fabriek uitgebreid met een museum. Je kan hier de oude molens en apparatuur van diverse verdwenen Nederlandse mosterdfabriekjes bezichtigen en zien en leren hoe de ouderwetse pure boerenmosterd vandaag de dag nog wordt gemaakt.

 4. Fietsknooppunt 35

 5. Fietsknooppunt 01

 6. Fietsknooppunt 52

 7. Fietsknooppunt 05

 8. Fietsknooppunt 50

 9. Bronkhorst

  Kleinste stadje van Nederland

  Bronkhorst is een stadje gelegen aan de IJssel in de gemeente Bronckhorst. Het is het kleinste stadje van Nederland en heeft maar 157 inwoners. Met zijn oude boerderijhuisjes, smalle keistraatjes en enkele bezienswaardigheden, is Bronkhorst zeker een bezoekje waard.

 10. Fietsknooppunt 90

 11. Fietsknooppunt 91

 12. Fietsknooppunt 87

 13. Fietsknooppunt 83

 14. Fietsknooppunt 78

 15. Fietsknooppunt 75

 16. Zutphen

  Eigenzinnige Hanzestad

  Zutphen is een sfeervolle Hanzestad, ontstaan in de Romeinse tijd, en daarmee een van de oudste steden in Nederland. Dit is te zien aan de historische panden, unieke boetiekjes en mooie cultuur. In het historische centrum vind je naast vele torens een bijzonder en uniek winkelaanbod.

 17. Hofjes, torens en Berkelruïne

  In Zutphen

  Overal zijn hofjes te vinden, waar in vroegere tijden werd geweven, brood gebakken of bier gebrouwen. Rondom het centrum zijn nog oude vestingwerken in de vorm van de Berkelruïne te vinden. Vanuit de toren en fluisterboten heb je een magnifiek uitzicht op de Hanzestad Zutphen.

 18. Fietsknooppunt 74

 19. Fietsknooppunt 10

 20. Fietsknooppunt 01

 21. Fietsknooppunt 36

 22. Fietsknooppunt 35

 23. Fietsknooppunt 37

 24. Fietsknooppunt 49

 25. Fietsknooppunt 17

 26. Fietsknooppunt 16

 27. Fietsknooppunt 61

 28. Fietsknooppunt 24

 29. Hanzestad Deventer

  Hanzestad Deventer

  Deventer: Hanzestad aan de IJssel. Een stad aan een rivier heeft iets levendigs, iets frivools en meestal ook iets bourgondisch. Een levendige stad, met grote evenementen zoals het Dickens Festijn en Deventer op Stelten. Een stad met een monumentale sfeer met bovendien een prachtig buitengebied.

 30. Fietsknooppunt 63

 31. Fietsknooppunt 62