Reestdal - de Streek

 • Type
  Fietsen
 • Afstand
  48,7 km
 • Duur
  3:15
 • Knooppunten
  18
 • Locaties
  4

Geniet van de prachtige vergezichten in het beekdal en van de vele mooi boerderijen en hoeves. Natuurliefhebbers kunnen volop genieten van heide, bossen, graslanden en landgoederen.

Startpunt

Het is mogelijk bij ieder knooppunt de route op te pakken. De beschrijving van de route gaat uit van een start bij de rotonde in het centrum bij knooppunt 72. Fiets richting knooppunt 79.

 1. Museum Staphorst

  Gemeenteweg 67

  Hier zijn stipwerk demonstraties te zien die verzorgd worden door de Stichting Stipwerk. Tevens is de expositie van de fotograaf Henk van der Leeden te bezichtigen. Om het museum te bezoeken zijn er een aantal vrijkaarten op de locaties aanwezig voor de toegang tot het Museum.

 2. Fietsknooppunt 79

 3. Fietsknooppunt 78

 4. Fietsknooppunt 71

 5. Fietsknooppunt 85

 6. Fietsknooppunt 01

 7. Beeldenpark Havixhorst

  Schiphorsterweg 34

  Bekijk de bijzondere verzameling beelden in de tuinen van havezate De Havixhorst. Een vaste collectie en het wisselende aanbod geven een overzicht van de beeldhouwkunst uit de afgelopen eeuw.

 8. Fietsknooppunt 80

 9. De Wieker Meule

  Dorpsstraat 65

  Koop een zak vers gemalen meel en maak een heerlijk brood of de lekkerste pannenkoeken. Vrijwillige molenaars vertellen je alles over de molen. De wieken draaien iedere zaterdag.

 10. Fietsknooppunt 89

 11. Uitkijktoren IJhorst

  (c) foto Jaco Hoeve

  Vanaf de circa 15 meter hoge uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over het Reestdal. De houten constructie zorgt voor een natuurlijke uitstraling die aansluit bij de bomen die de toren omsluiten.

 12. Fietsknooppunt 81

 13. Fietsknooppunt 98

 14. Fietsknooppunt 37

 15. Fietsknooppunt 99

 16. Fietsknooppunt 90

 17. Kijkheuvel Takkenhoogte

  NĂ¡ Nieuwe Dijk 28: linksaf

  Na Nieuwe Dijk huisnummer 28, linksaf het zandpad 200 meter in. Vanaf de kijkheuvel heb je een prachtig uitzicht over de heide en waterpartijen. Op het bijzonder afwisselende terrein graast een kudde Schotse hooglanders.

 18. Fietsknooppunt 17

 19. Fietsknooppunt 16

 20. Fietsknooppunt 15

 21. Fietsknooppunt 35

 22. Fietsknooppunt 88

 23. De Zwarte Venen

  www.staatsbosbeheer.nl

  Turfhistorie in de natuur. De zwarte venen herinneren aan die tijd van de turfwinning. Dat gebeurde op deze plek alleen voor eigen gebruik. Daarna liepen de veenputten vol met water. Dat leverde dit inktzwarte ven op.

 24. Fietsknooppunt 87

 25. Boerderijen lintbebouwing

  De streek

  Bewonder het unieke karakter van kleurrijk Staphorst. Blauw en groen spatten van de boerderijen af. Vooral langs de Oude Rijksweg en de Gemeenteweg staan deze authentieke boerderijen. Soms wel drie of vier achter elkaar in een rij. Foto (c) Jaco Hoeve