Alle routes

Actievelingen en natuurfanaten zijn in Overijssel helemaal op de juiste plek. Of het nu gaat om wandelen, fietsen, varen of paardrijden. Een goed routenetwerk van fiets- en wandelknooppunten gaan hand in hand met de wisselende landschappen in de natuur. En dan kom je op plekjes die met de auto vaak niet bereikbaar zijn. Een boottocht in autovrij Giethoorn of stadswandeling door een Hanzestad klinkt aantrekkelijk. Maar ook een mtb route op de Lemelerberg of Sallandse Heuvelrug en wandelen langs landgoederen, de Vecht of IJssel. Genieten dus van rust, ruimte en aandacht.

 1. Fietsroute Noetselerberg

  Fietsroute Noetselerberg

  Camping de Noetselerberg is een comfortabele en gezellige camping met verhuurmogelijkheden en een super overdekt zwembad met glijbaan. Een prachtige 5-sterrencamping in Twente, waar iedereen een fijne vakantie zal beleven!

  afstand
  41,8 km
  duur
  2:47
  Bekijk deze route
 2. Geloofslandschap rond Deventer

  Geloofslandschap rond Deventer

  Welkom bij deze route over Geloof en Landschap rond Deventer. Onderweg komt u langs bijzondere gebouwen en plekken, die veelal met geloof te maken hebben. We zullen u er kort wat over vertellen.

  afstand
  17,8 km
  duur
  1:11
  Bekijk deze route
 3. Giethoorn en de waterdorpen

  Giethoorn en de waterdorpen

  De gracht met aan weerszijden rietgedekte boerderijtjes zijn als het ware op eilandjes gebouwd die alleen te bereiken zijn via bruggetjes of over het water. Fluisterbootjes snorren geruisloos onder deze karakteristieke houten bruggetjes door.

  afstand
  45,2 km
  duur
  3:01
  Bekijk deze route
 4. Hammerbezinningsroute

  Hammerbezinningsroute

  Een wandelroute van 4,8 km vanaf de Brink door het dorp, over de Mageler Es en terug over de Algemene Begraafplaats. De route loopt gedeeltelijk over onverharde paden en duurt inclusief bezinning tenminste 1,5 uur. Onderweg staan op meerdere plekken plaquettes voorzien van een gedicht of gebed.

  afstand
  4,8 km
  duur
  0:48
  Bekijk deze route
 5. Hanzerondje Kampen - Zwolle

  Hanzerondje Kampen - Zwolle

  Zwolle en Kampen zijn twee boeiende Hanzesteden aan de IJssel. De roemrijke geschiedenis van het middeleeuwse Hanzeverbond heeft hier z'n sporen ruimschoots nagelaten. Tijdens deze fietsroute zal u een aantal van deze 'sporen' zien en ervaren.

  afstand
  41,7 km
  duur
  2:47
  Bekijk deze route
 6. Hanzestadswandeling Kampen

  Hanzestadswandeling Kampen

  Kampen heeft, net als elke Hanzestad, zijn eigen authentieke sfeer en charme! Het Hanzeverleden van de cultuurhistorische stad Kampen is overal in de stad nog terug te vinden. Onder andere monumentale panden/gevels en stadspoorten. Beleef dit via deze wandelroute.

  afstand
  4,6 km
  duur
  0:46
  Bekijk deze route
 7. Hanzestadswandeling Zwolle

  Hanzestadswandeling Zwolle

  Zwolle is één van de grotere Hanzesteden in Nederland. Met deze stadswandeling kunt u een uurtje cultuursnuiven. Ontdek de vele sporen die de Hanze heeft achtergelaten in Zwolle via deze wandeling.

  afstand
  2,4 km
  duur
  0:24
  Bekijk deze route
 8. Hereford Rund en Schotse Hooglander

  Hereford Rund en Schotse Hooglander

  Bij deze fietstocht ontdek je de prachtige natuurgebieden rondom Haaksbergen. De route gaat langs het ecologische waterpark Het Lankheet, door het hoogveennatuur van het Haaksbergerveen, het grensoverschijdende Witte Veen en langs de dopheide en eeuwenoude jeneverbes in het Buurserzand

  afstand
  48,4 km
  duur
  3:14
  Bekijk deze route
 9. Junner Koeland Route

  Junner Koeland Route

  Een prachtige wandelroute. De route kan ik elke richting gewandeld worden. U kunt kiezen om de 10 kilometer te wandelen of alleen de route voor kinderen te nemen. Het zogenaamde Wolvenspoor vanuit rest. De Bootsman.

  afstand
  14,7 km
  duur
  2:27
  Bekijk deze route
 10. Kastelenroute Dalfsen

  Kastelenroute Dalfsen

  In Dalfsen kun je je verbazen over de zwevende kei, fietsen over oude koningswegen, wandelen door landgoederen of ergens in de gezellige verlichte straatjes een terrasje pakken. Maar bovenal kun je in Dalfsen genieten van ruimte en rust.

  afstand
  30,2 km
  duur
  2:01
  Bekijk deze route
 11. Kokhuusies- en Hooibergenroute

  Kokhuusies- en Hooibergenroute

  Een prachtige fietsroute rondom het dorp Den Ham. Dit Brinkdorp is misschien wel het mooiste dorp in Overijssel. Centraal gelegen op het drielandenpunt van het Vechtdal, Twente en Salland. De ideale uitvalsbasis voor een fietstocht.

  afstand
  41,2 km
  duur
  2:45
  Bekijk deze route
 12. Kolonie III Hollands Venetie

  Kolonie III Hollands Venetie

  Deze 47 km lange route brengt u van Willemsoord (Kolonie III), het Nationaal Park Weerribben-Wieden naar Giethoorn, het Hollands Venetië. De route neemt u mee door het prachtige waterrijke natuurgebied Weerribben-Wieden, het grootste laagveenmoeras van West-Europa.

  afstand
  46,7 km
  duur
  3:07
  Bekijk deze route