Alle routes

Actievelingen en natuurfanaten zijn in Overijssel helemaal op de juiste plek. Of het nu gaat om wandelen, fietsen, varen of paardrijden. Een goed routenetwerk van fiets- en wandelknooppunten gaan hand in hand met de wisselende landschappen in de natuur. En dan kom je op plekjes die met de auto vaak niet bereikbaar zijn. Een boottocht in autovrij Giethoorn of stadswandeling door een Hanzestad klinkt aantrekkelijk. Maar ook een mtb route op de Lemelerberg of Sallandse Heuvelrug en wandelen langs landgoederen, de Vecht of IJssel. Genieten dus van rust, ruimte en aandacht.

 1. Kromme Kolkpad

  Kromme Kolkpad

  Een nieuw aangelegd pad van 3,5 km langs de Vecht en langs een kolk. Een historische wandeling, eventueel te combineren met een bezoekje aan de beeldentuin van de Anningahof.

  afstand
  3,4 km
  duur
  0:34
  Bekijk deze route
 2. Landgoederen route Dalfsen

  Landgoederen route Dalfsen

  Bijna alle gronden ten zuiden van Dalfsen zijn opgedeeld onder verschillende landgoederen. De natuur en het landschap zijn door de eeuwen heen prachtig bewaard gebeleven. Wandelen over die landgoederen is dan ook belevingsroute, met elke kilometer verrassingen.

  afstand
  12,4 km
  duur
  2:04
  Bekijk deze route
 3. Luttenberg - rondom de berg

  Luttenberg - rondom de berg

  Deze route gaat vanuit het dorp over en rondom de 'Luttenberg'. Langs bos, weilanden en met verrassende vergezichten door de hoogteverschillen.

  afstand
  7,0 km
  duur
  1:10
  Bekijk deze route
 4. Luttenberg-door het boerenland

  Luttenberg-door het boerenland

  Welkom! Deze route gaat door een gedeelte van het dorp, langs weilanden, waterleiding en bosranden. Een heerlijke afwisselende wandeling en in elk jaargetijde anders.

  afstand
  12,2 km
  duur
  2:02
  Bekijk deze route
 5. MTB route Hellendoorn

  MTB route Hellendoorn

  Deze MTB route over de Sallandse Heuvelrug bij Hellendoorn heeft een lengte van 18 kilometer. De route is ook aaneengesloten te rijden met de blauwe route (30 kilometer) in Holten. De route is gemarkeerd met paarse MTB-bewegwijzering (driehoek met daaronder 2 rondjes). www.mtbsallandseheuvelrug.nl

  afstand
  17,7 km
  duur
  0:59
  Bekijk deze route
 6. MTB route Holterberg

  MTB route Holterberg

  Deze MTB-route tussen Holten en Nijverdal heeft een lengte van 30 kilometer. De route is ook aaneengesloten te rijden met de paarse route (18 kilometer) in Hellendoorn. De route is gemarkeerd met blauwe MTB-bewegwijzering. (driehoek met daaronder 2 rondjes). www.mtbsallandseheuvelrug.nl

  afstand
  30,4 km
  duur
  1:41
  Bekijk deze route
 7. MTB route Lemelerberg

  MTB route Lemelerberg

  De route op de Lemelerberg heeft een lengte van 13 kilometer. Dit lijkt niet erg lang, maar omdat het een behoorlijk pittige route is kun je er toch voldoende energie kwijt! De route wordt bewegwijzerd zwarte MTB-bewegwijzering. www.mtbsallandseheuvelrug.nl

  afstand
  13,3 km
  duur
  0:44
  Bekijk deze route
 8. MTB route Rijssen

  MTB route Rijssen

  Deze MTB-route bij Rijssen heeft een lengte van 20 kilometer en leidt door het ongeveer 600 hectare grote natuurgebied De Borkeld, gelegen tussen de A1 en Rijssen. De route is gemarkeerd met groene MTB-bewegwijzering. www.mtbsallandseheuvelrug.nl / www.mtbrouterijssen.nl

  afstand
  20,3 km
  duur
  1:08
  Bekijk deze route
 9. Nationaal Park & het Veenhart

  Nationaal Park & het Veenhart

  Ontdek met deze route dit waterrijke gebied met veel historische plekken waar vroeger veen werd gewonnen. De route loopt langs de historische molens in het gebied en geniet van het ruimtelijke uitzicht.

  afstand
  11,2 km
  duur
  1:52
  Bekijk deze route
 10. Nationaal Park en het Veenhart

  Nationaal Park en het Veenhart

  De mooiste route door het Weerribben-Wieden gebied. Dwars door de Weerribben, door prachtige stadjes als Blokzijl, St. Jansklooster en Dwarsgracht. En uiteraard een bezoekje aan Giethoorn, de top attractie van het gebied. De grote route is 61 km, deze is in te korten tot 39 km.

  afstand
  61,2 km
  duur
  4:05
  Bekijk deze route
 11. Ommetje Het Veenschap

  Ommetje Het Veenschap

  Het Veenschap ligt in een prachtig verveningslandschap dat in de zestiger jaren opnieuw is verkaveld. Naast het wandelommetje is er ook een lus voor scootmobielen.

  afstand
  6,0 km
  duur
  1:00
  Bekijk deze route
 12. Ommetje Luttenberg route groen

  Ommetje Luttenberg route groen

  Deze route gaat langs bos, heide, weilanden en een gedeelte van het dorp Luttenberg. Een leuke, afwisselende route over met name zandpaden.

  afstand
  5,2 km
  duur
  0:52
  Bekijk deze route