Alle routes

Actievelingen en natuurfanaten zijn in Overijssel helemaal op de juiste plek. Of het nu gaat om wandelen, fietsen, varen of paardrijden. Een goed routenetwerk van fiets- en wandelknooppunten gaan hand in hand met de wisselende landschappen in de natuur. En dan kom je op plekjes die met de auto vaak niet bereikbaar zijn. Een boottocht in autovrij Giethoorn of stadswandeling door een Hanzestad klinkt aantrekkelijk. Maar ook een mtb route op de Lemelerberg of Sallandse Heuvelrug en wandelen langs landgoederen, de Vecht of IJssel. Genieten dus van rust, ruimte en aandacht.

 1. Rondje in het Veen

  Rondje in het Veen

  Deze fietsroute neemt je mee naar vervlogen tijden. Je fietst langs het bijzondere natuurgebied “De Engbertsdijksvenen” ten oosten van Westerhaar-Vriezenveensewijk in een driehoek met de dorpjes Bruinehaar en De Pollen.

  afstand
  40,8 km
  duur
  2:43
  Bekijk deze route
 2. Rondje J.C. Bloem

  Rondje J.C. Bloem

  Deze route neemt je mee terug in de tijd. Fiets vanaf het kerkje in Paasloo over de prachtige landweggetjes en langs kenmerkende houtwallen naar het huis van dichter J.C. Bloem in Kalenberg. Karakteristiek aan deze route zijn de piepkleine vervenershuisjes en tjaskermolens.

  afstand
  27,7 km
  duur
  1:51
  Bekijk deze route
 3. Rondje Kampereiland

  Rondje Kampereiland

  Ontdek de schoonheid van het Kampereiland op de fiets. Deze route neemt je mee langs de restanten van lopen, zoals stroomruggen en geulen in het gebied. Dit zijn op- en aanwassen langs de zich steeds verleggende rivier- en kreeklopen in het deltagebied.

  afstand
  26,5 km
  duur
  1:46
  Bekijk deze route
 4. Rondje Kamperveen

  Rondje Kamperveen

  Kamperveen is de benaming voor het gebied tussen de stad Kampen en de provincie Gelderland. Het is een klei-op-veengebied dat vanaf ongeveer 1200 na Chr. werd ontgonnen. Geniet van de rust en de uitgestrekte gebieden in deze prachtige omgeving.

  afstand
  27,2 km
  duur
  1:49
  Bekijk deze route
 5. Rondje Ommen - Lemele

  Rondje Ommen - Lemele

  Prachtige fietsroute tussen Ommen en Lemele. Route is geheel bewegwijzerd met aparte bordjes. Gestart kan worden op elk punt van de route. Je komt automatisch na 42 km terug bij je vertrekpunt. Het fietsrondje voert u via/langs de Archmer-, Lemeler- en Besthmenerberg.

  afstand
  42,7 km
  duur
  2:51
  Bekijk deze route
 6. Rondje Reestdal

  Rondje Reestdal

  Beleef het Vecht- en Reestdal door één van de vijf apart bewegwijzerde routes te fietsen. Alle fietsrondjes zijn éénzijdig bewegwijzerd en volgen de rijrichting 'linksom' ("tegen de klok in"). Beleef Het Reestdal en de Boswachterij Staphorst.

  afstand
  36,8 km
  duur
  2:27
  Bekijk deze route
 7. Rondje Regge en Heuvelrug 175 km

  Rondje Regge en Heuvelrug 175 km

  Route voor de 5 daagse fietsvakantie Rondje Regge en Heuvelrug

  afstand
  177 km
  duur
  11:46
  Bekijk deze route
 8. Rondje Salland

  Rondje Salland

  Met de haren in de wind en de op voeten op de pedalen dwars door Salland met de nieuwe fietsroute van 205 km. Door schitterende natuur, typische Sallandse dorpjes en langs mooie landgoederen. Te lang voor één dag en dus een hele goede reden voor een (fiets)weekendje of vakantie in Salland.

  afstand
  195 km
  duur
  12:59
  Bekijk deze route
 9. Rondje Sallandse Heuvelrug

  Rondje Sallandse Heuvelrug

  Ruim, open een heel stil. Dat is Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Hier vindt u één van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Europa. Wie het Rondje Sallandse Heuvelrug fietst, krijgt te maken met steile hellingen maar ook met schitterende vergezichten.

  afstand
  50,7 km
  duur
  3:23
  Bekijk deze route
 10. Rondje Weerribben

  Rondje Weerribben

  Het Rondje Weerribben gaat dwars door het Nationaal Park Weerribben-Wieden. De ecologische waarde van de Weerribben is van internationale allure. Fiets het rondje en ontdek de kraamkamer van de Weerribben voor bijzondere plant- en diersoorten.

  afstand
  30,6 km
  duur
  2:02
  Bekijk deze route
 11. Rondje Zwartewater

  Rondje Zwartewater

  Deze fietsroute neemt u mee langs verschillende oude en nieuwe waterwerken. Zo krijgt u een beeld van de taken van deze waterwerken: veilige dijken, droge voeten en schoon (oppervlakte)water. Stap even van uw fiets bij een gemaal of sluis en lees daar meer informatie over het water'kunst'werk.

  afstand
  25,1 km
  duur
  1:41
  Bekijk deze route
 12. Rondje Zwolle

  Rondje Zwolle

  Zwolle, met haar historische binnenstad, ademt één en al sfeer uit. Maar ook het buitengebied is zeer de moeite waard. De fietsroute Rondje Zwolle, van ruim 40 kilometer, brengt u dwars door de groene en waterrijke stadsrandzone.

  afstand
  40,0 km
  duur
  2:40
  Bekijk deze route