Alle routes

Actievelingen en natuurfanaten zijn in Overijssel helemaal op de juiste plek. Of het nu gaat om wandelen, fietsen, varen of paardrijden. Een goed routenetwerk van fiets- en wandelknooppunten gaan hand in hand met de wisselende landschappen in de natuur. En dan kom je op plekjes die met de auto vaak niet bereikbaar zijn. Een boottocht in autovrij Giethoorn of stadswandeling door een Hanzestad klinkt aantrekkelijk. Maar ook een mtb route op de Lemelerberg of Sallandse Heuvelrug en wandelen langs landgoederen, de Vecht of IJssel. Genieten dus van rust, ruimte en aandacht.

 1. Wandelroute Het Veenschap

  Wandelroute Het Veenschap

  Het Veenschap ligt een prachtig verveningslandschap dat in de zestiger jaren opnieuw is verkaveld. De route voert langs de ruilverkavelingsboerderijen en het Veenmuseum Vriezenveensveld, waar de veenhistorie levend wordt gehouden.

  afstand
  5,8 km
  duur
  0:58
  Bekijk deze route
 2. Watermolen fietsroute

  Watermolen fietsroute

  We willen u met deze fietsroute graag kennis laten maken met een aantal watermolens en de prachtige natuur in de omgeving van Ootmarsum, Springendal en het dal van de Mosbeek. U fietst zelfs een klein stukje “oawer ‘n poal” zoals ze hier zeggen.

  afstand
  28,0 km
  duur
  1:52
  Bekijk deze route
 3. Weldadig Rondje

  Weldadig Rondje

  Op naar UNESCO werelderfgoed. Vroeger het domein van landlopers, wezen en werklozen, nu een weldaad voor toeristen. Ontdek de geschiedenis en de mooie omgeving van de Koloniën van Weldadigheid in Willemsoord, Frederiksoord en Wilhelminaoord.

  afstand
  35,9 km
  duur
  2:24
  Bekijk deze route
 4. Zuiderzee en de handelssteden

  Zuiderzee en de handelssteden

  Fiets langs het gebied waar ooit de Zuiderzee lag. Ook gaat de route langs de historische steden en dorpen Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis.

  afstand
  59,2 km
  duur
  3:57
  Bekijk deze route