Verrassende routes

3 bezinningsroutes in Overijssel

 • 1 minuten opladen
 • 14010 x bekeken

Hoewel de bekende pelgrimsoorden niet in Nederland liggen, telt Nederland wel meerdere bezinningsroutes. Wil jij een historische route wandelen en tegelijkertijd natuur en religie aan elkaar verbinden? Loop dan een bezinningspad! Dit zijn de mooiste in Overijssel.

 1. 3

  Christoffelpad

  Wandel onder bescherming van Christoffel door een eeuwenoud landschap. Het Christoffelpad is een tweedaagse tocht waarin je mystieke plekken, oer Hollandse dijken, religieuze symbolen en moderne polders, rietvelden, bossen, moeras en rivieren kunt ontdekken. Bewonder de veertig afwisselende kilometers door de IJsseldelta, Weerribben-Wieden en het Hoge Land van Vollenhove. Wandel de route via deel één en deel twee.

 2. 2

  Hilligenpad

  Het Hilligenpad is een vijfdaagse bezinningsroute door Twente met verhalen over geloof en landschap. Onderweg kom je zo’n 50 plekken tegen die te maken hebben met geloof, bijgeloof en spiritualiteit door de eeuwen heen. Het startpunt is Hof Espelo en het eindpunt is De Zwanenhof. Je kunt ook een gedeelte van de route lopen.

 3. 1

  Kloosterpad Zenderen

  Een kloosterpad waar wandelen leidt tot verwondering en verbondenheid met de natuur en waar gelijk kennis kan worden gemaakt met de religieuze historie van Zenderen. Deze wandelroute voert langs alle belangrijke historische en religieuze punten door bossen en over velden. De route is naar keuze 5, 8 of 11 kilometer lang.