Verrassende routes

De mooiste autoroutes van Overijssel

  • 4 minuten opladen
  • 83345 x bekeken

Je houdt er niet van om veel binnen te zitten, dus onderneem je graag diverse activiteiten. Er is altijd wel een geschikt moment voor een avontuurlijk en gezellig dagje uit. Oost Nederland is dé plek om erop uit te gaan, op te laden of even op adem te komen. Dit doe je door deel te nemen aan diverse ontspannen autoroutes in Overijssel. Ongecompliceerd genieten past uitstekend bij onze nuchtere mentaliteit. Laat de stressvolle situatie daarom voor wat het is en ontdek met je partner of vrienden via een autorit de mooiste plekjes van Oost Nederland.

Even opladen in Oost Nederland

Ben je een tikkeltje uitgeblust en toe aan nieuwe energie? Met een ANWB autoroute of andere tour door Oost-Nederland kom je weer helemaal tot jezelf. Samen met je partner is het een ontspannende bezigheid en heb je eindelijk weer tijd voor elkaar. Na een periode van volle agenda's, stress of pittige examens laat je graag los in een mooie omgeving. Je kiest uit diverse routes en huurt bijvoorbeeld een oldtimer of cabrio. Zo ontdek je in stijl de mooiste plekjes van de provincie zoals de Hanzestad Deventer. Print een autorit van tevoren uit en schakel je bijrijder in om jou van instructies te voorzien.

Smaakroute door het Vechtdal

De smaakroute is dé Vechtdalroute tussen Hardenberg en Zwolle. Deze unieke autoroute voert je van de Duitslandgrens naar de hoofdstad van de provincie Overijssel, Zwolle. De autoroute is ongeveer 140 kilometer lang en heeft alles in zich voor een geslaagde en smaakvolle autorit. Download hier het kaartje, stap in de auto en laat je verrassen door natuur en gastvrijheid in Vechtdal Overijssel.

ANWB autoroute: laad op in het Twentse landschap

Zin in een dagje toeren in Oost-Nederland? De ANWB heeft talloze autoroutes beschikbaar voor een onvergetelijk verblijf in de provincie. De Sagenlandroute brengt je langs diverse Twentse dorpjes. De route is 81 kilometer lang en staat garant voor een onvergetelijk dagje uit in het oosten. Twee andere ANWB routes zijn de Hamalandroute en de Sallandroute, allebei leuk voor een eerste kennismaking met onze gezellige provincie. Je leest hier meer over in de volgende alinea's.

Hamalandroute: ongedwongen genieten

De Hamalandroute verbindt Oost-Nederland met West-Duitsland. Deze unieke autoroute voert je door Twente, het Duitse Münsterland en de Achterhoek. Tijdens een ongedwongen tour sta je oog in oog met schilderachtige dorpjes en grootse kastelen. Het golvende landschap, de groene bossen en de kronkelende rivieren geven een positief en ontspannen gevoel. De autoroute van 253 kilometer lang heeft alles in zich voor een geslaagde autotour. Onderweg stop je voor het maken van foto's óf voor een lekker kopje koffie met Overijsselse lekkernij.

Sallandroute: ontdek het natuurrijke Salland

Tijdens het rijden van de Sallandroute maak je kennis met de mooie natuur in Salland. Deze streekt ligt in het westelijke deel van de provincie en heeft talloze kerken, kastelen, boerderijen en molens. Start de autorit van 116 kilometer op een plek die jij wil en rijd door pittoreske dorpjes. Geniet van een adembenemend uitzicht over de IJssel of sta even stil op de Holterberg.

Ervaar de charme van Overijssel met unieke autoroutes

Heb je behoefte aan frisse lucht en verrijk jezelf of een ander graag met een ontspannen dagje of weekendje weg? Dan is de keuze voor een autorit in onze oostelijke provincie snel gemaakt. Ontdek met elkaar de mooiste plekjes en maak kennis met de gezelligheid en warmte van onze provincie. Kom daarom binnen en laat je verrassen door onze natuur en gastvrijheid.

Proeven van het Platteland

Overijssel kan smakelijk ontdekt worden met de nieuwe autoroutes ‘Proeven van het Platteland.’ Met de autoroutekaart, die is voorzien van vijf prachtige routes die langs Overijssels streekproducten/producenten gaan. De routes gaan langs vele mooie wegen door de IJsseldelta, Weerribben-Wieden, het Vechtdal, Twente en door Salland. De lengte van de autoroutes varieert van 60 tot 150 kilometer. De autoroutes zijn verkrijgbaar bij alle deelnemende streekproducenten en bij alle Tuinpad-leden. Tevens is de autoroutekaart verkrijgbaar bij verschillende TIP punten.