Verrassende routes

De 4 mooiste E-bikeroutes

 • 2 minuten opladen
 • 10308 x bekeken

Speciaal voor E-bikers: zes lekker lange, verrassend leuke fietsroutes. Zo zie je nog meer van het mooie Overijssel. Alleen nog een route kiezen: langs dromerige boerenhoeves, dwars door moerassen en rietvelden of langs bloemrijke oevers? Je komt op onverwachte plekken en natuurlijk tippen we je als er lekkere adresjes zijn. Let op: soms gaat het om een rondje, soms om een lange afstandsroute. In dat laatste geval kun je terug met het openbaar vervoer of blijf je lekker overnachten!

 1. 4

  Route 1 vanuit havens, 62,7 km (rondje vanuit Blokzijl)

  Aangemeerd? Stap van boord en verken vanuit de haven de prachtige Weerribben-Wieden. Fiets door het charmante turflandschap en bezoek karakteristieke stadjes en dorpen. Het pontje bij het minidorp Jonen zet fietsers over de Walengracht. Verder gaat het… langs plassen, meren, slootjes, mysterieus ogende moerasbossen, uitgestrekte rietpercelen en bloemrijke hooilanden. Onderweg zwaaien watermolentjes je vriendelijk toe!

 2. 3

  Reggedalroute, 90 km (van Markelo naar Ommen)

  De Regge ontspringt op landgoed Westerflier bij Diepenheim en mondt bij Ommen uit in de Vecht. Slinger mee en geniet van het natuurschoon. De soms wel erg steile oevers zijn favoriet bij ijsvogels. Ook de otter is fan van de Regge. Je fietst over bruggetjes, landerijen en – wees gewaarschuwd - langs opmerkelijk veel idyllische picknickplekken!

 3. 2

  Beleef de IJssel Zwolle – Kampen, 55 km (rondje vanuit Zwolle)

  Al vanaf de 17e eeuw inspireerde de IJssel honderden dichters en schilders. Niet voor niets. De IJssel heeft iets wat andere rivieren niet hebben. Wat dat is? Ga maar fietsen. Ontdek de ietwat dromerige uiterwaarden en vergezichten. En verheug je vast op Kampen: ooit een van de machtigste handelssteden ter wereld. Nu lijkt het verdraaid veel op een openluchtmuseum met zijn Frans aandoende steegjes, eeuwenoude kades, pakhuizen en historische poorten.

 4. 1

  Hanzerondje Hasselt, 40 km uit te breiden met Hanzerondje Zwolle

  Hasselt – met haar fraaie gevels, grachten en bruggen – wordt ook wel Klein Amsterdam genoemd. Vreemd eigenlijk want Hasselt was dankzij het Hanzeverbond al een machtige handelsstad, toen Amsterdam nog een dorpje was. Neem bij Genemuiden het pontje over het Zwarte Water. Niet veel later fiets je dwars door Nationaal Park Weerribben-Wieden: het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Meer Hanze? Plak, terug in Hasselt, het Hanzerondje Zwolle er aan vast.