Verrassende routes

Fiets de Kastelenroute in Twente

  • 2 minuten opladen
  • 15383 x bekeken

Al fietsend een regio verkennen is echt een fijne manier om te ontspannen. De Twente kastelenroute leidt je naar Diepenheim, het kleinste stadje van Overijssel. Dit stadje wordt omringd door prachtig natuurschoon met een zeer landelijk karakter en mooie historische buitenplaatsen. De fietsroute start in het centrum van Diepenheim.
En je ontdekt zes kastelen en havezaten.

Zo ontdek je ook middeleeuws kasteel Warmelo. Dit kasteel staat bekend om de prachtig aangelegde tuinen en de majestueuze rododendron. Maak dus een fietsstop en wandel zeker langs de rococovijver en de rozentuin.

Na de nodige kilometers achter je gelaten te hebben, moet je even ontspannen en je culinair laten verwennen bij restaurant Den Haller. Je bevindt je in een Saksische boerderij nabij een watermolen. Van het brood bij je maaltijd tot aan de pralines bij de koffie, alles wordt ambachtelijk gemaakt in eigen keuken. Oh ja, je mag hier aanschuiven in sportieve (fiets)kledij.

Weer op de fiets rijd je een mooi onderhouden oprijlaan op die je voert naar het Landgoed Weldam. Dit pareltje van een kasteel vindt zijn oorsprong in de 14e eeuw. De kasteeltuinen zijn een lust voor het oog.

De tocht eindigt waar hij begint, in het centrum van Diepenheim, goed voor een lekker diner en een slaapmutsje. Of knoop er een fijne overnachting aan vast. Bijvoorbeeld in Hoestinkhof. Zij beschikken over mooi verzorgde twee persoonskamers en tevens over een Engels theehuis. Een heerlijk ontbijt en high-tea zijn verzekerd. Als je daar geen goesting van krijgt! Of ga kamperen op de rustige gezinscamping Het Borkeld. Een idee dus als je onderweg bent met de caravan of camper. Ook een aanrader zijn de boslodges van vakantiepark Hessenheem, genieten in de natuur. Overnachten in een boerderij kan overigens ook. In Gastenboerderij de Ziel kun je zelfs nog in een ouderwetse bedstee slapen.

Smaakt het naar meer? Bekijk hier alle fiets- en wandelroutes in Overijssel.

Toon meer verhalen

Ook interessant