Zet je tanden in Overijssel, want daar heb je MTB voor de stevige track. We hebben maar liefst 1000 km aan MTB-netwerk en bewegwijzerde en uitdagende routes, die onderling met elkaar verbonden zijn. Én de meest prachtige landschappen. Vanuit alle windrichtingen kun je in Overijssel starten met een verbluffende of verrassende mountainbiketocht. Van de Sallandse Heuvelrug tot de Veluwe en Lemelerberg en van bos, heide, akkers en water er is voor ieder wat wils, op elke plek in Overijssel.

Pas dan kun je genieten van de bijzondere plekjes die je tegenkomt

Alles onder controle?

Stevige Track! Mountainbiken in Overijssel

Let's go! De mountainbikeroutes in Overijssel liggen klaar voor actie. Voor ieder wat wils. Soms technisch, een uitdagend parcours door bossen en over zandheuvels. En soms even rechtop op het zadel en genieten van het uitzicht over het afwisselende, charmante landschap. De mtb-routes in Overijssel liggen 365-dagen per jaar klaar om bestormt te worden. En de verschillende seizoenen maken de beleving van de tracks steeds weer tot een toffe ervaring. Voor uitdagende mtb-routes ga je naar Overijssel!
De leukste routes:

7 vette MTB-routes

5 gave MTB-routes in de regen

Haal het maximale uit je dag

Eat Sleep Race Repeat

De mooiste MTB-route

De állermooiste MTB-route van Nederland? Die vind je op de Sallandse Heuvelrug. Dat vinden niet alleen wij: in 2017 was de MTB-route Hellendoorn-Nijverdal de winnaar van de Dutch MTB Trail Award. De Sallandse Heuvelrug is extra speciaal omdat het voor een deel een stiltegebied is en dus niet toegankelijk. Met uitzondering van de mountainbikeroutes, waarbij je kunt kiezen tussen routes van 13 tot 30 kilometer. Zet je schrap voor zandpaden, uitdagende klimmetjes en een gevarieerd landschap.

Pas op: ruig terrein

Dat Overijssel dé speeltuin is voor volwassenen ontdek je ook hier. Je vindt op de Sallandse Heuvelurg hindernissen waar je als professionele biker je kunsten kunt showen. Rul zand, smalle paden en steile hellinkjes staan hier op het programma. Dat is vrijheid! Onderweg vang je een glimp op van de bloeiende heide en het golvende duin. Houd even stil voor een vergezicht, adempauze of pitstop - vergeet niet dat je gemiddeld bij hevige inspanning een liter vocht per uur nodig hebt. Bijgetankt sjees je in een razend tempo vanaf een heuvel naar beneden door dichte bossen

Mountainbiken met het gezin

Oké, je kunt dus de blits maken in Overijssel op je mountainbike. Maar ook als beginner kun je met een gerust hart op je mountainbike stappen en zonder te veel kleerscheuren de kneepjes van het vak leren. Of ontdek het samen met je kind. Mountainbiken is een stoer en avontuurlijk uitje in de buitenlucht. Dus: tablet aan de kant, mountainbike paraat. Maak het extra leuk door tijdens het fietsen behendigheidsspelletjes te doen, zoals om bomen fietsen of leren slippen op een zandweg. Kicken!

En tot slot even afspoelen

Mountainbiken staat natuurlijk ook garant voor vette klonten aarde op de ketting, tandwielen en derailleur, een besmeurd T-shirt en een rood hoofd. Vies worden mag, nee moet! Maar je hoeft niet bang te zijn dat jij en je fiets na een modderige rit vies naar huis gaan. In Overijssel zijn verschillende locaties met afspoelplekken en wasmogelijkheden, zoals bij De Wilgenweard op de Sallandse Heuvelrug.