Doe-tips

Leer mountainbiken van de pro’s

  • 3 minuten opladen
  • 7875 x bekeken

We leren al vroeg fietsen als Nederlanders. En dus spring je ook zo op de mountainbike, tot je erachter komt dat dit toch wel een tikkeltje anders is. Ons advies: doe mee aan een mountainbike clinic en leer van echte pro’s hoe je het maximale uit je mountainbike haalt en je een echte moddervreter wordt.

Heb je altijd al je mountainbiketechniek willen verbeteren? Of lijkt het je leuk om samen met een professional op pad te gaan en van diegene te leren? Dan is een mountainbike clinic iets voor jou. Of je nu voor het eerst op een mountainbike zit of als gevorderde het maximale uit je tour wilt halen, een mountainbike clinic is geschikt voor iedereen. Want: met een soepele rijtechniek ligt de wereld voor je open.

Voor het eerst op de mountainbike

Mountainbiken is populair. Vol enthousiasme kopen steeds meer mensen een mountainbike. En dan … komen ze te de ontdekking dat remmen, schakelen en in balans blijven toch wel iets anders is op zo’n stalen ros met dikke banden. Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je mountainbike werkloos in de schuur staat, kun je meedoen met een mountainbike clinic. Hoe staat het met jou bochttechniek? Heb je genoeg controle en balans bij obstakels? Wat doe je als je een boomstronk op de route tegenkomt? En wat is de beste remtechniek?

Ook voor de gevorderde MTB-er

Doe je als gevorderde MTB-er mee aan een mountainbike clinic dan verken en verleg je je grenzen en verbeter je je vaardigheden, zodat je kunt blijven pieken. Voor sommige doorgewinterde MTB-ers blijven keienpaden een mijnenveld, want: hoe houd je de flow vast in ruwe rotspassages? En wat dacht je van rijden door mul zand … Hoe overwin je de zandbak die voor je wielen ligt? En hoe voorkom je dat na de eerste klim je tong al uit je mond hangt?

Leer van experts

Het idee van een mountainbike clinic: de fiets beter onder controle krijgen met de juiste techniektraining. In Overijssel organiseren onder andere SportGeluk en BikeChallenge super toffe clinics voor mountainbikers. Experts geven je gereedschappen die je helpen om meer kilometers te maken, harder te gaan fietsen of je conditie te verbeteren. Je gaat aan het werk met bochtentechniek, klim- en daaltechniek en krijgt tientallen tips en tricks. Als pure specialisten weten zij wat mountainbikers beweegt. Extra leuk om deze clinic te volgen met vrienden, familie of collega’s. Samen sporten inspireert, toch? Oh, en vergeet vooral niet om je heen te kijken tijdens het fietsen, want je knalt door de mooiste natuurgebieden.

Enthousiast geworden na een clinic? Dan moet je zeker deze 7 mooiste MTB-routes van Overijssel op je to-ride-list zetten.