Doe-tips

Mountainbike vakantie in Overijssel

  • 5 minuten opladen
  • 180 x bekeken

Hou je van avontuur en wil je een nieuwe omgeving ontdekken? Regel dan jouw volgende mountainbike vakantie naar Overijssel! Kies één van de vele MTB routes en cross over heuvels, door bossen en langs riviertjes van deze veelzijdige provincie.

Plan jouw mountainbike vakantie in Overijssel!

Overijssel is bij uitstek geschikt voor een mountainbike vakantie. Ga bijvoorbeeld tijdens je mountainbike weekend naar Salland. Hier wissel je bossen, heidevelden en uiterwaarden af met de gemakken van de dorpjes en steden. Wil je gegarandeerd zijn van flinke heuvels? Plan jouw mountainbike vakantie dan naar Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Hier vind je meerdere MTB-routes, aangegeven met verschillende kleuren. Je bepaalt dus zelf hoe ver je fietst tijdens je mountainbike vakantie in Overijssel. Ook Nationaal Park de Weerribben-Wieden is uitermate geschikt voor jouw mountainbike vakantie. De veelzijdige natuur biedt je tal van verrassingen.

Verder is de Lemelerberg eveneens perfect om te mountainbiken. Slingerende singletracks, afdalingen, technische gedeeltes en beklimmingen wisselen elkaar af in dit gebied. Ook in Twente hoef je je als mountainbiker niet te vervelen! Op Landgoed het Twickel is een prachtige MTB-route aangelegd van 70 km. Deze route brengt je langs landhuizen, glooiende akkers en eeuwenoude bossen. Hou je van singletracks? De MTB-route van Springendal heeft een singletrack van maar liefst 5 km!

Mountainbike vakantie in Overijssel
Mountainbike vakantie in Overijssel

Een MTB vakantie: waar overnachten?

Wat is er nou fijner om na een intensieve mountainbike-rit in een comfortabel bed neer te ploffen? Een MTB vakantie is niet compleet zonder goed verblijf! Op de Sallandse Heuvelrug kun je perfect overnachten én dineren bij Landgoed de Uitkijk. Dit authentieke hotel ligt aan de rand van het Nationaal Park en biedt comfortabele kamers, een knusse huiskamer en een zonnig terras. Ook Restaurant & Hotel Hoog Holten, Hotel Herikerberg en De Swarte Ruijter zijn ideaal voor een MTB vakantie in Salland. Wanneer je de Weerribben-Wieden per mountainbike wilt ontdekken, dan vind je vele geschikte accommodaties. Na een mooie tocht langs meren, slootjes, rietvelden en het wereldberoemde Giethoorn, kom je tot rust in bijvoorbeeld B&B Mol/Groenewegen, Het Leeuwterveld of B&B Plompeblad.

Vakantiepark Mölke is zeer geschikt als uitvalsbasis wanneer je het beste van Twente en Salland in één vakantie wilt ontdekken. Het is gelegen aan het riviertje De Regge en je bent in no-time bij verschillende MTB-routes. Op zoek naar een mountainbike arrangement in Overijssel? Neem dan eens een kijkje bij VillaVélo in Ootmarsum. Hier boek je een compleet arrangement inclusief overnachtingen, een vitaal ontbijt en een diner bij terugkomst. Bij Actief Twente in Beuningen kun je eveneens een mountainbike arrangement boeken, inclusief mountainbike, rugtas met bidon en candybar, fietshelm en een Garmin met MTB-routes in Overijssel.

MTB-routes in Overijssel: inspiratie!

Mountainbike vakantie Overijssel
Mountainbike vakantie Overijssel

In Overijssel vind je MTB-routes in alle soorten en maten, voor beginners en ervaren fietsers. Het voordeel van Overijssel is dat je er een compleet mountainbike weekend vol kunt plannen. Zo zijn de MTB-route Hellendoorn en de MTB-route Holterberg uitermate geschikt wanneer je Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug wilt ontdekken! Voor de echte gevorderden kun je ze tevens combineren in één rit. Maak dan ook een tussenstop bij Restaurant de Sallandse Berg of Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. In de nabije omgeving vind je ook de MTB-route Rijssen.

In Het Hulsbeek in Oldenzaal vind je een uniek MTB Bikepark. Deze is aangelegd in de natuur en heeft meerdere zandbulten, kuipbochten, rock gardens, jumps en een balansbrug. Dat is ideaal om kennis te maken met mountainbiken in Nederland! In de omgeving van Haaksbergen vind je een prachtige MTB-route waarbij je gedeeltelijk over vlonders fietst. Deze route brengt je langs Buurse, Haaksbergerveen en een klein stukje Duitsland.

Eveneens in de buurt van Haaksbergen vind je een 51 km lange MTB-route. Je slingert door het Lankheterbos, Haaksbergerveen, Witteveen en het Buurserzand. Deze route is geschikt voor zowel ervaren als beginnende mountainbikers. Voor een mountainbike vakantie in de omgeving van de Lemelerberg en Archemerberg fiets je de MTB-route Lemele. Deze route is 13,6 km en volg je via de welbekende houten palen met oranje MTB-teken. Een langere route is de IJsselland-route, langs De Haere, Nieuw Rande en Diepenveen. Deze is ongeveer 35 km. Dus er is voor ieder wat wils!

Mountainbike vakantie in Overijssel
Mountainbike vakantie in Overijssel

Mountainbike huren in Overijssel

Heb je geen mountainbike tot je beschikking of kun je deze niet vervoeren? Overweeg dan om een mountainbike te huren in Overijssel. Er zijn verschillende plekken om tijdens jouw MTB vakantie een fiets te huren. Ga bijvoorbeeld je mountainbike huren in Ommen. Dit kan bij Total Outdoor Vechtdal of De Wolfskuil. Wanneer je een mountainbike wilt huren in Twente, dan kan dat bijvoorbeeld bij Zwiep Fietsen in zowel Hengelo als Oldenzaal. Daarnaast kun je bij de volgende ondernemers ook mountainbikes huren:


Dus wanneer plan jij jouw mountainbike vakantie in Overijssel?