Verrassende routes

7 verbluffende MTB-routes in Overijssel

  • 4 minuten opladen
  • 65116 x bekeken

Helemaal kapot gaan in de frisse buitenlucht, op de mountainbike. En dat is ook nog eens een gezonde manier … Maar, welke mountainbikeroutes moet je echt hebben gereden in Overijssel? We selecteerden 7 vette, uitdagende en verrassende MTB-routes die niet mogen ontbreken op jouw to-ride-list.

Wie houdt er nou niet van mountainbiken? De vrijheid, snelheid, het plezier – dat is wat gelukkig maakt, toch? Daarom zetten we de 7 leukste MTB-routes van Overijssel op een rijtje. Deze parcours staan garant voor afwisseling, beleving, genieten, mooie open vlaktes, fikse klimmetjes en dichte bossen. Welke kies jij?

1. MTB-route Hellendoorn

Ben je een echte snelheidsduivel en houd je wel van kuitenbijters? Ga dan naar de Sallandse Heuvelrug, waar de mooiste MTB-route van Nederland ligt. Een rondje van 17 kilometer daagt je uit om flink wat snelheid te maken en je kuiten te laten branden. De afwisselende paarse route bestaat uit pittige klimmetjes en onderweg scheur je voornamelijk over slingerende singletracks en kun je jouw techniek en stuurmanskunsten testen tijdens een paar snelle afdalingen.

2. MTB-route Rijssen

Tijd voor actie! Avontuur! Verlaat de verharde paden op deze landelijke route. Jong bos, heidevelden, leemkuilen, akkers, graslanden en hoogveen kom je tegen als je op de mountainbike stapt en deze route van 18 kilometer maakt. Bereid je voor op korte klimmetjes, scherpe bochten en nog geen tien meter aaneensloten vlak terrein. Vooral de ravijntjes zijn de moeite waard om een tripje naar het oosten van het land te plannen.

3. MTB-route Lemele

In het ruim 850 hectare grote natuurreservaat waar de Lemelerberg onderdeel van is, kun je een fantastische MTB-route maken. Meer dan 13 kilometer lang geniet je van de onvergetelijke geur van bos en heide. Infietsen is er niet bij, want bij de start is al de eerste serieuze klim. Het volledige parcours bestaat uit slingerende singletracks, korte en lange afdalingen en technische passages. Trakteer jezelf op het eind vooral op wat lekkers, want dat heb je verdiend. Maar voordat het zover is, trakteert de Lemelerberg je eerst nog op een laatste, beestachtige klim. Zet ‘m op!

4. MTB-route Markelo

De MTB-route Markelo is een 32 kilometer lange route met uitdagende singletracks door prachtige natuur. De route is onderdeel van MTB-netwerk Twente. Zet ‘m zeker op je to-ride-list, want er zitten een paar toffe flows in. Je sjeest door het bos, langs watertjes en over kleine paden. Deze route is minder technisch en gaat ook deels over brede paden en landwegen. Tijdens die stukken kun je flink wat gas geven, genieten van de omgeving of juist even op adem komen.

5. MTB-route Haaksbergen

Tijdens deze MTB-route ontdek je de buitengebieden van Haaksbergen. Dat betekent veel bossen, landwegen, zacht glooiende akkers, heidevelden en landerijen. De route is speciaal voor mountainbikers aangelegd en slingert door het Lankheterbos, Haaksbergerveen, Witteveen en Buurserzand. Hoe zwaar de tocht is, bepaal je zelf. Zin in een extra uitdaging? Op verschillende plekken zijn parallel aan de route aparte paden aangelegd, met kunstmatige hindernissen van grond, steen en hout.

6. IJssellandroute

Zin in een technische route met veel draaien en keren? Dan ben je in Salland aan het juiste adres. Deze IJssellandroute brengt je 35 kilometer lang langs de uiterwaarden, bossen, weilanden en lanen. Tof: deze route maakt onderdeel uit van het Mountainbikenetwerk Salland. Naast de IJssellandroute kun je ook de Sallandroute, Oostermaetroute en Wechevelderroute fietsen en via verbiningsroutes worden deze MTB-routes met elkaar verbonden. Keuze genoeg, dus.

7. MTB Bikepark Oldenzaal

Dit toffe parcours is voor de avonturiersport-junkies en buiten-fanatici, maar ook voor sportieve ouders, jongeren en mensen die voor de eerste keer op de mountainbike zitten. Je knalt over stevige boomwortels, een kunstmatig wasbord van achter elkaar liggende heuvels, houten vlonders, keien en smalle paden. Hierdoor bevat het zeven kilometer tellende rondje alles wat mountainbiken naar Nederlandse maatstaven leuk maakt.

Stevig trek!

Beleef de kick van Mountainbiken in Overijsel en sluit de dag goed af met een lekkere hap bij één van de heerlijke restaurants in Overijssel.