Doe-tips

Sallandse Heuvelrug MTB: uitdagend mountainbiken in de prachtige natuur

  • 3 minuten opladen
  • 5429 x bekeken

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is een fantastisch gebied voor liefhebbers van mountainbiken. Houd je wel van een beetje uitdaging en zoek je meer dan alleen wandelen of een gewone fietstocht? Stap dan tijdens je vakantie in Salland op de mountainbike en ontdek Nationaal Park Sallandse Heuvelrug tijdens een MTB-parcours. Het gebied is uitdagend genoeg en er is veel moois te zien. Waarom is het nog meer interessant om op de Sallandse Heuvelrug je MTB-route uit te stippelen? Lees dan vooral verder.

Wat maakt de Sallandse Heuvelrug uniek voor mountainbikers?

De Sallandse Heuvelrug kenmerkt zich onder andere door flinke hoogteverschillen. Klimmen, klauteren, afdalen en draaien: het kan hier allemaal. Daarom is de Sallandse Heuvelrug een prima locatie om je grenzen te verkennen én te verleggen. Iedere gerespecteerde mountainbiker kent de routes en uitdagingen van dit gebied en dus is het ook voor jou aantrekkelijk om hier tijd door te brengen op de mountainbike. Een uitgelezen kans om een nieuw parcours te ontdekken. Zowel voor beginners als gevorderden biedt Sallandse Heuvelrug volop keuzemogelijkheden.

Wat kom je tegen tijdens het mountainbiken?

Mountainbiken in Salland betekent dat je van alles tegenkomt. De meeste MTB-routes zijn afwisselend: het ene moment ben je in het bos, terwijl je op een ander moment over verschillende zandheuvels crost. Je bent in ieder geval lekker actief bezig en als je je ogen goed open houdt, maak je ook kennis met indrukwekkende natuurfenomenen. Je verwondert je over een variatie aan flora en fauna op de Sallandse Heuvelrug. Sta bijvoorbeeld oog in oog met vossen, reeën of korhoenders; een ervaring die je altijd bijblijft.

MTB op Sallandse Heuvelrug
MTB op Sallandse Heuvelrug

De mooiste MTB-routes op de Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug heeft een aantal interessante mountainbikeroutes uitgestippeld. MTB-route Holtenberg is een route van ruim 30 kilometer en de moeite waard om te proberen. Gaat je voorkeur uit naar bewegwijzerde ATB-routes? De blauwe route loopt over de Holterberg, Sprengenberg en Nijverdalseberg terug naar Holten, terwijl de paarse route loopt over het noordelijke deel van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Uiteraard is de keuze aan jou welke MTB-route je voorkeur heeft. Heb je geen idee? Laat je inspireren door de favoriete MTB-route van Rob Harmeling. Of kies natuurlijk voor de mooiste MTB-route van Overijssel, ja ook die gaat door de Sallandse Heuvelrug.

Raak verslingerd aan ‘t biken in Salland

Ben je naast het mountainbiken ook een fervent wielrenner? Dan hebben we ook voor jou een uitdagende route in de heuvels van Salland. De Kromme Sturen route is een wielrenroute van maar liefst 100 kilometer lang en laat je fietsen door een fantastisch natuurgebied. Je start in Holten en je beleeft alleen of met vrienden een fantastische route door het Sallandse landschap. Alle onderdelen die thuishoren in een wielrenroute komen aan bod waardoor het een interessante optie is voor gevorderde bike-liefhebbers.

Kortom: Sallandse Heuvelrug MTB is een fantastisch avontuur voor iedere mountainbiker, want het biedt avontuur, uitdaging en natuurschoon.

Ook leuk met de racefiets
Ook leuk met de racefiets