Verrassende routes

Ontdek het Twentse landschap per fiets

 • 2 minuten opladen
 • 1155 x bekeken

In Twente is veel te ontdekken en te zien. Hieronder vind je enkele fietsroutes die je langs bijzondere plekjes in Twente brengen. Onderweg is het genieten van mooie kastelen en boerderijen, gezellige dorpjes en prachtige natuur. Pak je fiets en geniet van de frisse buitenlucht en de weldadige stilte.

 1. 6

  Zeskastelenroute

  Schitterende f- ietsroute van 40 kilometer die voert door de bosrijke omgeving in het Hof van Twente. Fiets over landgoederen van de 6 kastelen, kom langs havezaten die als parels schitteren in de prachtige natuur.

 2. 5

  Het Stift Fietsroute

  Maak tijdens deze fietsroute van 61 kilometer kennis met een aantal mooie historische plekken in Noordoost-Twente. Fiets door de omgeving van Weerselo en Tubbergen. Kom langs schilerachtige watermolens en geniet van de prachtige natuur in de omgeving van Ootmarsum.

 3. 4

  Rondje Sallandse Heuvelrug

  Dat Nederland zo vlak nog niet is, zul je goed merken tijdens deze fietstocht van 34 kilometer. Je gaat dwars door Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en hebt pittige klimmetjes voor de boeg. Deze worden dan ook weer beloond door prachtige uitzichten over dit werkelijk unieke landschap.

 4. 3

  Fiets dwars door het groen

  De omgeving rond Haaksbergen en Delden is typerend voor het Twentse coulisselandschap. Deze fietsroute van 60 kilometer gaat over groene bospaden en smalle asfaltwegen langs een flink aantal toeristische attracties. Waaronder Watermolen de Oldemeule, de Houtzaagmolen en de Oostendorper Watermolen.

 5. 2

  Liberationroute West-Twente

  Beleef de bevrijding in West Twente. Tijdens deze fietsroute van 75 kilometer zijn vele overblijfselen te vinden die herinneren aan de oorlog en de bevrijding.

 6. 1

  Watermolenroute

  Fiets deze route van 50 kilometer en ontdek de verschillende watermolens en de prachtige natuur in de omgeving van Ootmarsum, het Springendal en het Dal van de Mosbeek.