Bekijk de video's

Bekende overijsselaars geven route tips

  • 3 minuten opladen
  • 3992 x bekeken

Overijssel is de bakermat van het fietsen in Nederland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er vele bekende fietsers uit deze regio afkomstig zijn. We hebben een aantal (voormalig) topsporters gevraagd naar hun mooiste plekken en warme herinneringen in Oost Nederland.

Wat is de favoriete mountainbikeroute van Rob Harmeling? Waar voelt Olympisch kampioene Anna van der Breggen zich echt thuis? Waar liggen de roots van wereldkampioen BMX Niek Kimmann? En wat maakt fietsen in Overijssel volgens Theo de Rooij zo bijzonder? Ontdek het snel!

Niek Kimmann

Niek is tweevoudig wereldkampioen BMX. Hij fietst zijn wedstrijden over de hele wereld: Brazilië, Argentinië, Amerika... Maar eenmaal terug in het Vechtdal, in Dedemsvaart, vlakbij zijn geliefde BMX-baan, dát is echt thuis!

Anna van der Breggen

Anna is één van de meest succesvolle wielrensters van Nederlandse bodem. Haar palmares is indrukwekkend: Olympisch Kampioene, olympisch brons, Europees kampioene, tweevoudig winnares van de Giro Rosa en winnares van talrijke klassiekers.

Op 7-jarige leeftijd begon Anna met fietsen. Dat deed ze in en rond Hasselt, waar ze opgroeide. Tegenwoordig woont ze in Zwolle, nog steeds op een steenworp afstand van haar geboortedorp. In deze video vertelt ze over het rondje dat ze als kind fietste en waar ze tegenwoordig nog steeds haar kilometers maakt. Want waar Anna ook fietst, in en rond Hasselt voelt nog altijd als thuis!

Kirsten Wild

Kirsten is meervoudig Nederlands, Europees en Wereldkampioene. Zowel op de baan als op de weg is de geboren Tukker een plaag voor haar concurrenten. Inmiddels woont Kirsten al meer dan 12 jaar in Hanzestad Zwolle en is deze regio voor haar dé plek om zichzelf op te laden. Als ambassadeur van VisitOost neemt Kirsten ons mee naar haar mooiste fietsplekken in Overijssel.

Rob Harmeling

Rob Harmeling is een voormalig profwielrenner, die tegenwoordig van zijn passie nog steeds zijn werk maakt. Als winnaar van onder meer een etappe in de Tour de France, geeft hij met zijn bedrijf SportGeluk regelmatig fietsclinics en presentaties.

Tegenwoordig zien we Rob regelmatig op de mountainbike. In deze video vertelt Rob over zijn favoriete MTB route; natuurlijk op de Sallandse Heuvelrug. En we stellen hem een belangrijke vraag: fiets hij nou liever op de racefiets, of op de mountainbike?

Theo de Rooij

De bakermat van de fiets en het sportief fietsen ligt in Overijssel. In 1869 werd de eerste Nederlandse fietsfabriek Burgers in Deventer opgericht. De eerste Nederlandse wielerclub ‘Immer Weiter’ werd in 1871 eveneens in Deventer opgericht.

In Overijssel vindt elk type fietser aantrekkelijke fietsroutes en parcoursen. Ruimte, rust en actieradius. Landerijen, bossen, heidevelden, heuvels en waterrijke landschappen.

Theo de Rooij, voormalig profwielrenner en ploegleider, is nauw betrokken bij de plannen voor het nog aantrekkelijker maken van Overijssel als fietsprovincie. De Holtenaar, met als eretitel ‘fietsburgemeester van Rijssen-Holten’, kan vol passie vertellen over de centrale rol die de fiets kan spelen als het gaat om plezier, gezondheid, vitaliteit en mobiliteit.

Mooie verhalen van mooie mensen! Krijg je er geen genoeg van, stap dan zelf op de fiets en kom Overijssel ontdekken.

Naar alle fietsroutes