Het ultieme raceweekend met vrienden

  • 2 minuten opladen
  • 795 x bekeken

Fietsen is het recept voor een hechte band. Echte fietsfanaten zullen meteen ja knikken. Verzamel vrienden die ook gaan kwijlen van een sportieve rit en daag ze uit. Wie staat het eerste op de top van de Lemelerberg?

Een weekend racefietsen met vrienden – dat klinkt toch heerlijk? Het is een fijne manier om een plek (opnieuw) te ontdekken, nieuwe energie op te doen en tegelijkertijd bij te praten. Maar vergis je niet: racefietsen met vrienden vraagt om een wedstrijdje! Niets lekkerder dan volgepompt met adrenaline, high fivend en met zware benen elkaar omhelzen en de winnaar feliciteren (en hopelijk ben je dat zelf). Vijf ideeën voor een gaaf fietsavontuur:

1. Zoek vooraf naar digitale routes

Ga op zoek naar digitaal uitgestippelde routes, die door lokale fietsers zijn ontwikkeld. Zo ontdek je zeker mooie paden en lokale kuitenbijters. Ook handig als je een snelheidsduivel of trage rijder in je midden hebt. Bij de koffie, lunch en het avondeten kom je elkaar weer tegen en heb je genoeg om over bij te praten.

2. Fiets van dorp naar dorp

Wie kent de ouderwetse bordjessprint niet? Drie, twee, een: gaan! En zo heb je meteen een excuus om na zo’n sprint op het terras een kop koffie te drinken en op het eind te proosten met een koud biertje. Heerlijk!

3. Maak er een challenge van

Maak van het potje racefietsen een spelletje. Wie is het eerst op de top van de heuvel? Leuk: koppel er een weddenschap aan vast. Wie denk jij dat het eerste boven is? Wie gelijk heeft, wint (een biertje?).

4. Laat iemand het weekend organiseren

Doe alsof jullie toeristen zijn in eigen land en geef één iemand de taak van reisleider. Waar gaan jullie naartoe fietsen? Plak je er een thema aan vast? Hoe gaan jullie overnachten? En waar gaan jullie pauzeren?

5. Ga van (wild)kampeerplek naar (wild)kampeerplek

Houden jullie wel van een beetje avontuur? Pak dan de rugzakken maar in en fiets van camping naar camping. En als dat niet avontuurlijk genoeg is, kun je nog kiezen voor paalkampeerplaatsen van Staatsbosbeheer. Zo heb je in Overijssel een paalkampeerplaats bij Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en Boswachterij Staphorst. Overdag gutst het zweet over jullie voorhoofden, ’s avonds komen jullie bij met een hapje en drankje bij een kampvuur.

Meer lezen? Check onze pagina’s over mountainbiken en wielrennen.